Автор: HSGeorgiev
Дата: 11-07-11 18:43
teoget написа:
> Здравейте снимам с канон 40д и сигма 17-70,но ми прави
> впечатление,че голям процент от снимките ми нямат никаква
> острота.
След като "голям процент" от снимките ти "нямат никаква острота", но други със същия обектив и тяло предполага се имат острота, значи не трябва да се избързва - сподели първо кога получаваш снимките без острота и кога получаваш снимки, чиято рязкост те задоволява - при каква бленда, при каква отдалеченост, при какъв ремиж на фокусиране на 40D? Пишеш, че нямаш проблем с остротата на 50/1,8, а имаш проблем със Сигмата - това може да означава и друго, не само че Сигмата има нужда от калибриране към твоето тяло, но и нещо съвсем друго. В тази връзка, като използваш 50/1.8 на централна точка ли снимаш? Също така, тази Сигма - не ми се търси - каква и е максимално отворената бленда при най-използваните от теб фокусни дължини? Не че има голяма вероятност от този храст да изскочи заек, но пък знае ли човек?
Още нещо искам да кажа - пишеш, че едва ли не доста хора били имали проблем с резкостта на кадрите с 40D ... Искам да те предупредя просто да не се подхлъзваш по тази плоскост Въпреки че не мога да отрека, миналата година самия аз смених Canon 40D с Никон точно заради моите си нагласи и изисквания за AF системата. Но аз търсех конкретна функционалност, най-вече при следящия фокус и режимите на фокусиране. За това, което наричаме ежедневна употреба фокусната система на 40D е дори изненадващо добра за този клас камери
Така че малко повече информация за проблемите ти би била от полза
|
|