Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Кои са острите обективи за канон?
Автор: teoget   
Дата:   11-07-11 18:07

Здравейте снимам с канон 40д и сигма 17-70,но ми прави впечатление,че голям процент от снимките ми нямат никаква острота.Говорих с един приятел,който сподели,че и той с 40д имал подобен проблем и каза че имало кофти броики..Аз предположих,че сигмата няма точен фокус и от там идва проблема,защото с 50мм всичко си е наред.Все пак реших да сортирам мнения ,кой са острите обективи за канон(ако не ти е проблемен апарата или зад апаратното устройство)?

Отговори на това съобщение
 Re: Кои са острите обективи за канон?
Автор: J0R0   
Дата:   11-07-11 18:29

С риск да утрепя хубавата тема
http://www.photozone.de/canon-eos

ето ти графики за остротата на повечето обективи за Канон. Графики, посазващи колко линии на мм има при определена дължина на вариото и на определена бленда.
Трябва само да ги погледнеш.
[beer]

Автор: darksorrow   
Дата:   11-07-11 18:29

https://photo-forum.net/static/forum/2011-07/gmti5986.JPG

http://sterlinghamilton.com/wp-content/uploads/2011/06/facedesk-300x214.jpg

Дата:   11-07-11 18:40

Ще разгледам теста.В моя случай някой има ли идея ,от къде е проблемът за да ми бяга остротата(дори и на статив)!

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   11-07-11 18:43

teoget написа:

> Здравейте снимам с канон 40д и сигма 17-70,но ми прави
> впечатление,че голям процент от снимките ми нямат никаква
> острота.

След като "голям процент" от снимките ти "нямат никаква острота", но други със същия обектив и тяло предполага се имат острота, значи не трябва да се избързва - сподели първо кога получаваш снимките без острота и кога получаваш снимки, чиято рязкост те задоволява - при каква бленда, при каква отдалеченост, при какъв ремиж на фокусиране на 40D? Пишеш, че нямаш проблем с остротата на 50/1,8, а имаш проблем със Сигмата - това може да означава и друго, не само че Сигмата има нужда от калибриране към твоето тяло, но и нещо съвсем друго. В тази връзка, като използваш 50/1.8 на централна точка ли снимаш? Също така, тази Сигма - не ми се търси - каква и е максимално отворената бленда при най-използваните от теб фокусни дължини? Не че има голяма вероятност от този храст да изскочи заек, но пък знае ли човек?
Още нещо искам да кажа - пишеш, че едва ли не доста хора били имали проблем с резкостта на кадрите с 40D ... Искам да те предупредя просто да не се подхлъзваш по тази плоскост [smile] Въпреки че не мога да отрека, миналата година самия аз смених Canon 40D с Никон точно заради моите си нагласи и изисквания за AF системата. Но аз търсех конкретна функционалност, най-вече при следящия фокус и режимите на фокусиране. За това, което наричаме ежедневна употреба фокусната система на 40D е дори изненадващо добра за този клас камери [smilie24]
Така че малко повече информация за проблемите ти би била от полза [smile]

Автор: kjey   
Дата:   11-07-11 18:45

Направи си един тест за front/back фокус.Тогава ще ти е ясно къде е проблема.

Автор: tantris   
Дата:   11-07-11 19:41

Остри обективи са 35/1.4, 135/2, 85/1.2, 100/2.8, 70-200/4 ис...[smilie8]
17-40/4 също не е лош.

Автор: karan4o   
Дата:   11-07-11 19:46

70-200/2,8ИС II
Чуден е... но скъп [smilie8]

Автор: prisonbreak   
Дата:   11-07-11 19:50

Червения Ринг бе Колега.Чевенияя-я-я-я-яя-...
И цена над 1500лв [smilie5]

Автор: stefann   
Дата:   11-07-11 19:58

Canon 50mm 1.8 но на бленда 4 и на фулфрейм.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   11-07-11 20:04

stefann, и на 1.8 на ФФ е супер![shtrak]

Автор: Ivodam   
Дата:   11-07-11 20:38

В съвременните условия по-редно е да се говори за острота на системата. Имал съм обективи, дето бяха много остри на 30Д и 40Д и издъхнаха на 50Д и 7Д...

[smilie7]

Автор: tosho_ot_selo   
Дата:   11-07-11 20:45

1.4 не е ли по-добре от 1.8 на ФФ или където и да е? Слдя темата с интерес!

Дата:   11-07-11 21:04

Решил съм да си купя 17-40/4л,70-200/4л,85мм/1.8 !При тях как е остротата?И дали тамрон 17-50/2,8 не стабилизираният е по добър от 17-40/4л?

Автор: h.svinaroff   
Дата:   11-07-11 21:08

17-40/4 не си заслужава червената лентичка.

Автор: vgramatikov   
Дата:   11-07-11 21:10

Осрър(над бариерата ставащ) за кроп е всеки обектив минаващ около над 2000 линии за височината на кадъра.
Повечето твърди обективи го правят с лекота на бленди около 2.2-2.8 ,а някой от Л-класа дори от 1.2 или 1.4 но като цяло там е проблемите са основно други.
Варио обективите които са достатъчно остри тоест надминаващи 2000 линии за височината на кадъра също не са малко.
Всичките 70-200 ф/4 и 2.8 варио обективи като по-старитв версии кретата малко на 2.8 но нагоре са добре.Там излизат и други оптични недостатъци като аберации,винетиране ....но като цяло в рамките на приемливото.
15-85,70-300,17-55 2.8 и дори китака лесно надвишават 2000 линии за височината на кадъра още от най-отворени бленди.

Според мен по-точния върпос е кои обективи са калпвави...има и такива но са сравнително малко предимно поостарели обективи които нямат необходимото оптическо качество за покриване дори на средните съвременни стандарти.

Ivodam за 2001 път повтарям.Неможе обектив да е добре на 10мп и да издъхне на 18мп.
Просто на 10мп на 100% изглежда по-остър понеже прави преходи при мтф-чарт примерно за 2-3 пиксела докато на 18 отива на 5 пиксела.Но като цяло на матрицата с по-голяма резолюция се запива повече детйал.
При обикновен ресайз резултата е индентичен.

Е ако искаш да изпозваш 18мп на максимум наистина работа ще ти свършат само няколко варио обективи и твърдите Л-ки и тук таме некой по евтин твърд затворен поне до 2.8.

На от голямата резолюция на матриците за сега само печелим да видим нататък как ще като изкарат кропки по 24мп.

Дата:   11-07-11 22:24

Това за линиите ми беше интересна информация.Къде може да се прочете повече по въпроса?

Автор: Suggs   
Дата:   11-07-11 22:27

Във втория пост JORO ти е показал къде.

Дата:   11-07-11 22:31

Освен острота, при обективите трябва да се гледа и за аберации и дисторсия. Като цяло канонските са по-балансирани от никонските, които ако са перфектни по отношение на един параметър, издишат на другите.

Автор: gbrain   
Дата:   12-07-11 09:46

На ф11, ниско ИСО и статив всички обективи са остри (Канон, Никон и т.н.)

Дата:   12-07-11 10:56

Мне. По-скоро на бленди между 5.6 и 8.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   12-07-11 15:14

ПД, може и още как. Даже и острилката 400/5,6 на 7Д се позадъхва.

Питай и шоти ако не верваш. [smilie21]

Автор: kapitancho   
Дата:   12-07-11 15:31

Бленда 11 отдавна не е това, което беше. С модерните 15, 16 и 18мп матрици, дифракцията се включва в играта отрано - около бленда 8.

Автор: gbrain   
Дата:   12-07-11 15:45

Да, съгласен съм, ф8, както и де...

Автор: dau   
Дата:   12-07-11 16:56

При условие че човека снима с пръчковидна сигма едва ли ще му харесат острите обективи...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: