Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Виртуални хранилища на долеми файлове-30-50GB
Автор: lion4e   
Дата:   04-07-11 14:26

Здр,искам да попитам има ли такива безплатни сайтове за съхранение на големи файлове?Имам предвид че имам на компа 30Gb.снимки а сега му предстои прейнстал с пълно форматиране на харда,а нямам външен харддист,нито толкова голяма флашка,а и не ми се занимава със DVDWR!
Ако някои знае такъв сайт,Моля да сподели опита си!

Отговори на това съобщение
 Re: Виртуални хранилища на долеми файлове-30-50GB
Автор: oracle   
Дата:   04-07-11 14:43

Защо не помислиш и за външен диск? Все пак не е лошо да имаш и backup копия на снимките си.

Автор: aeobs   
Дата:   04-07-11 14:47

уау [smilie10]

Автор: br3ad1ng   
Дата:   04-07-11 15:05

http://www.headoff.biz/index.php?page=xenvps

не съм сигурен дали може да се ползва и за това, но разчети там да разберем :)

Автор: petkova70   
Дата:   04-07-11 15:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Батко   
Дата:   04-07-11 15:26

Пазариш си един хостинг за една година и имаш около 100 - 200 GB за 1 година за 20 - 30лв. Там няма да ти изгубят информацията ежедневен бейкъп и какво ли още не

Автор: Lambov   
Дата:   05-07-11 13:24

Би ли дал пример за такъв хостинг че и аз се интересувам.

Автор: didesignbg   
Дата:   05-07-11 15:16

След някоя друга година може да има такъв хостинг на такава цена ....
Въпреки че мен лично ме съмнява.

Автор: asahi   
Дата:   06-07-11 00:10

Номерът е бейкъп да има.

Дата:   06-07-11 00:23

Ами то имаше една темичка за домейни и хостове преди 2 - 3 седмици...
Ето ви 200GB за $12.00 на година, което се равнява на 16,44лв по курса на една от българските банки.
Аз си взех за една година има готин онлайн съпорт - нямам никакви забележки!

Автор: Lambov   
Дата:   06-07-11 01:25

Кажи няколко думи повече че наистина звучи добре. Разгледах сайта. Интесува ме скорост на upload, с Filezilla мога ли да ъплоудвам, от колко време го ползваш и други твои впечатления

Дата:   06-07-11 01:35

Предстои ми да пусна един сайт. Нямам никакви проблеми с ftp-то и аз ползвам filezilla. Имам чувството обаче, че понякога я контролния панел бавно се зарежда, я не мога да си вляза в пощата [smilie23] - през уеб клиент няма засичане, ама през раунд куба и хордата понякога май не ще. 4 пъти съм ги питал за различни работи - отговарят ми бързо, точно и ясно [smilie24]

Автор: ALBIREO   
Дата:   06-07-11 08:43

Батко - би ли казал какви скорости постигаш на ъплоуд/даунлоуд към сървърите им и каква ти е международната скорост на абонаментния план към интернет доставчика ти? Офертите им изглеждат убийсвено добри и ако скоростите са оптимални... направо зарязвам сегашния си хостинг. [cool]

Дата:   06-07-11 09:10

За пощата ви препоръчвам да си ги пренасочите към google apps. Така ще си ползвате пощи с вашия домейн през интерфейса на google mail. Вече не помня от кога ползвам google apps и съм зверски доволен. :)

Ето линк към безплатния вариант: http://www.google.com/apps/intl/en/group/index.html

Публикацията е редактирана (06-07-11 09:13)

Дата:   06-07-11 09:36

Не знам, сега съм на работа в момента засичам, но тук освен че скоростта е много по-голяма от вкъщи има и много хора, така че е не е ясно, не знам и админите как са ме сетнали:

upload: ~800 kb/s
download: ~400 kb/s

Мисля, че вкъщи е доста по-бързо...

Автор: didesignbg   
Дата:   06-07-11 10:41

Като качиш 200та гигабайта и ги свалиш обратно, ела да кажеш с каква скорост е станало и за колко време[smilie3]

Автор: джъмбо   
Дата:   06-07-11 10:52

в офиса имаме мрежови диск... не знам какви настройки да направя но повече от 3.5 мб сек не стигам скорост...

оня ден 15 гб ми отне бая време

представям си за 800кб/с [smilie8]

1ТБ диск струва вече 100 лв...

струва ли си цялата гимнастика щом е за архив

Автор: geo_bg   
Дата:   06-07-11 11:05

Lion4e мога да ви предложа няколко варианта 1.Услугата на humyo.com от Trend Micro http://b-how.idg.bg/article/165_humyocom__sahranenie_v_oblaka_veche_podsigureno_ot_trend_micro

2.Услугата на narod.ru - неограничено пространство, максимален размер на един файл 5GB., тествано от мен и постянно ползвано. Цитат от сайта на услугата:Неограниченное пространство для ваших файлов.
Файлы хранятся не менее 3 месяцев. Время хранения можно продлевать сколько угодно раз, или оно продлевается автоматически, если файл скачивают.
Максимальный размер файла — до 5 ГБ.

Автор: thomas   
Дата:   06-07-11 19:43

Батко, да те питам, пробвал ли си да ползваш HostSo с такова предназначение - като склад на файлове и място за бекъп примерно, а не за хостинг? Да няма скрити тесли? Не видях ограничения в трафика, в интерес на истината, но пък имаше много ограничения в съдържанието - по принцип не искат неща с авторски права (окей, сигурно визират пиратски, но ходи им доказвай, че тези снимки са си твои и не ги качваш, за да бъдат сваляни)... Някакъв реален опит? Иначе офертата е повече от блазнеща - 60 или 96 долара годишно, и то ако си платиш наведнъж за 2 години, има смислени отстъпки, да получиш 900 гига или НЕОГРАНИЧЕНО пространство, което се намира на сигурни сървъри, които се и бекъпват всеки ден... това си е просто мечта!

Дата:   06-07-11 23:57

Определено. Мисля, че лесно може да им се докаже авторството. Поне аз за своите снимки мога да го докажа лесно. (как - това е друга тема)

Имам около 2TB със снимки към днешна дата и най-вероятно ще се възползвам от най-скъпата им оферта, която е маааалко по-скъпа от тази, която ползвам в момента към ICN.bg... [cool]

джъмбо - примерно някой разбие офиса/дома ти и ти гепи техниката или външния диск... Ко прайш тогава? Пожар или друго бедствие - какво правиш? Рядко се случват такива неща за щастие, но веднъж ще се случи и ще те върне в първи клас. Затова - една превантивна мярка и си ОК. На всичко отгоре е за пари, каквито тук се дават за средна хубост хостинг план. А получаваш неограничено пространство с неограничен трафик и скорост. Бекъпи и т.н. Просто ПЕРФЕ! Или поне така изглежда и чакам Батко да направим едни тестове и ако всичко е както ми се иска - направо скачам на офертата. [cool]

Дата:   07-07-11 00:04

Ама "хранилище" как звучи, а?

Дата:   07-07-11 00:17

Albireo, къде пък намери даже и подобна на тази оферта, че чак и малко по-евтина!? Даже и в раздела за риселърите не виждам нищо повече от 220 гигабайта общо, и това е съвсем малко под 100 долара, т.е. колкото най-скъпият план на американците, който е НЕОГРАНИЧЕН по обем. Т.е. това е повече от 1.5 пъти по-скъпо от техния "слаб" план, при който имаш "едва" 4 пъти повече данни, отколкото при icn.bg...

Дата:   07-07-11 00:42

thomas - дали от късния час, не знам, но въобще не те разбрах на първо прочитане, а нямам сили за второ, затова направо пиша.

В ICN.bg ползвам Икономичния план, който ми струва 6.9 лева на месец. За 12 месеца се пада 82.8 лева. За тези пари получавам 30ГБ място и неограничен трафик/скорост.

При HostSo би ми струвало 88 долара, което е около 1,4 пъти по-скъпо, НО - получавам НЕОГРАНИЧЕНО място, което е и най-важното за мен, заедно с всички други параметри, но завишени в сравнение с досегашния ми хостинг. Което е просто идеално за мен.

От тези 2 ТБ снимки, ще ги кача еднократно наведнъж и да си призная - не ме вълнува колко точно време ще отнеме. А се надявам никога да не се наложи да ги тегля всички наведнъж, но ако се случи - отново няма да ме интересува колко точно бързо ще се случи, защото навярно ще е единственото ми спасение и ще съм благодарен, че го имам въобще. :)

А да добавям по 100-на гигабайта снимки на месец, няма да е проблем си мисля, каквато и да е скоростта ми с американските им сървъри.

И все пак ми се иска да прехвърля и сайта си там, за да не плащам хостинг в ICN.bg, най-вече затова ме интересуват скоростите към сървърите им.

Надявам се сред всичко изписано по-горе да се съдържа и отговорът на въпроса ти. [smilie5]

Дата:   07-07-11 09:07

Albireo, по принцип отговаря, но не разбрах защо ти си мислиш, че в icn.bg ти излиза по-евтино!? ;-) Да сравним плана, който ти ползваш сега, с много по-евтиния план на hostso.com, който ти струва 60 долара (т.е. почти 82.80 лв.) годишно и ти предлага 900 гигабайта. Т.е. още тук американците са 30 ПЪТИ по-евтини. А вече за 96 долара (или дори по-малко, ако платиш наведнъж за 1 или 2 години), получаваш неограничено пространство, където сравнение наистина няма как да се направи, защото тук никой не ти предлага такова. Тук никой не предлага даже и 900 гига - максималното е 220, и то е много по-скъпо, отколкото hostso искат за 4 пъти повече. Това беше, което казах с по-малко думи първия път.

А вторият въпрос не беше към теб, но гледам, че и на него си отговорил. И той е - откъде знаем, че hostso няма да имат нещо против просто да качваш файлове, а не съдържание на сайтове? Иначе и аз съм 100% за - просто търся уловката, защото излиза прекалено изгодно - направо не виждам как им покрива дори и инвестирания хардуер, като знам колко повече от харддиск представлява един сървър в дейта център.

Дата:   07-07-11 09:10

Томас, ти предполагаш, че на N клиента по 900GB трабва да се осигурят N*900GB дисково пространство? На практика не е така. И 1/3 стигат.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »