Автор: jorro_z
Дата: 23-06-11 09:20
prism,
аз лично смисъл не виждам. Аз също съм фен на огледално-рефлексните камери, и никога няма да си купя безогледалка, независимо каква ще е тя. Дори и фул-фрейм безогледалка - никога няма да си взема.
Въпросът е, че не е важно аз какъв смисъл виждам.
Важното е, че в маркетинг отдела на Хоя/Пентакс са видели смисъл от таква система, проучили са (със сигурност) пазарната ситуация, направили са прогнози за продажбите, и ето - камерата е налице.
Времето ще покаже, колко добри маркетолози са.
Впрочем, аз не твърдя, че камерата е върха на сладоледа. Твърдя, че не е абсолютно безмислена и неадекватна.
Това е малък, компактен апарат, с размери близки или по-малки от джобен апарат (сапунер), но с по-голям контрол върху снимането, и с по-качествено изображение.
Цитат: Exceptional image quality in 12.4 megapixels from the Q’s 1/2.3 inch backlit CMOS image sensor. Capable of producing 12 bit DNG RAW and JPG images, the backlit CMOS sensor is a highly efficient light-gathering instrument designed specifically to produce very low noise at high levels of sensitivity.
Относно цената:
Отново не съм аз човека, който решава каква да бъде. Впрочем, може да се консултирате със цената на Сигма СД1, каква я обявиха, и каква е сега, все още неизлязла реално на пазара.
А дали с камера с малък сензор, може да се прави фотография... не знам :) Питайте тия с Панасоник FZ50.
|
|