Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Цени на новите обективи Pentax в BG
Автор: ludiakolio   
Дата:   22-06-11 21:07

Привет на всички,
някой може ли да ми обясни как така в България цената на един качествен обектив на Pentax при оторизирания дилър е често двойна на тази при чуждите оторизирани дилъри.Причината да повдигна тази тема е липсата на логика, един обектив да струва за американци или англичани в такива пропорции по евтино, имайки предвид точно обратната зависимост на стандарта ни на живот.В това число моля някой да ми препоръча място за покупка на нов обектив в България без да се чувстваш "изработен" гледайки английските или американските сайтове на Pentax.Благодаря предварително на всички отзовали се.[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Цени на новите обективи Pentax в BG
Автор: nnenov   
Дата:   22-06-11 21:16

елементарна икономика за жалост

Публикацията е редактирана (23-06-11 07:19)

Автор: neuromancer   
Дата:   22-06-11 21:23

1) цените са такива, защото така са ги сметнали представителите на Пентакс
2) една чаша вода в Рила не струва нищо, но в Сахара може да ти струва живота. Та цените зависят и от мястото където купуваш
3) по-бедните винаги плащат по-скъпо, това е правилната логика по отношение на стандарта на живот

Автор: mitkomk   
Дата:   22-06-11 21:41

ludiakolio примери,примери дай за качествен обектив на Pentax цената му у нас,и цената за англичани(особенно за тях) и американци [smilie5]

Дата:   22-06-11 21:47

За Митко,

искам този smcP FA 50mm f/1.4
http://www.pentaxwebstore.com/detail/PTX+20817
и за него бих се стегнал за 325 долара, но 729 лева в http://store.pentaxfanclub.com ми идват множко.... и много други такива ,ако се поразгледаме. [smilie2]

Дата:   22-06-11 21:51

ludiakolio това НЕ е "качествен обектив на Pentax", това е стар обектив излезнал от производство и продаваните бройки са залежалите по складовете.
Качествен обектив за Пентакс са Limited и * обективите![smilie5]

и не ми давай само US цени,там са с облекчения за онлайн покупки,дай ми английски[smilie19]

Публикацията е редактирана (22-06-11 21:53)

Дата:   22-06-11 21:55

[beer]

Разбирам те,нека и ние любителите да пипнем нещо "по-така".Питането ми беше принципно и смятам,че тази зависимост цари и при тези Limited и другите,за които говориш.Просто не мога да си обясня този факт.

Дата:   22-06-11 21:57

Като цяло съм напълно съгласен с тебе,но по повод цялостната ценова политика на Пентакс последните 2 год.,а не за отделните райони по света [beer]
п.с. за покупки от Америка ако няма кой да ти го донесе,недей се опитва.
За Европа можеш да следиш английския и немския ибей за някоя разпродажба

Публикацията е редактирана (22-06-11 22:04)

Автор: simbon4o   
Дата:   22-06-11 22:54

мда английския и немския еbay понякога изпускат нещичко. Като цяло конкретния обектив 50 1.4 е безмислено да се пазари нов като го има втора ръка а в него няма грам електроника или нещо което да се развали ако не го изтървеш да се счупи... така че при цена втора ръка и под 400лв защо да купиш нов, няма да е по-хубав. Хубавото на тази марка е че няма много пазар за нея и втора ръка (ползвателите са малко) и който се е излъгал да си купи нещо на нея марка и се разочарова после продава много по-евтино от колкото ако беше канон или никон.

От FA серията само 35мм 2.0 си заслужава понеже парите на които обикновенно излиза по сайтовете са малко за това което предлага на фона на конкурентните решения за други системи, 50 1.4 си го държа само понеже е най-евтиното 50мм с автофокус което намерих за тази марка апарат. Лимитедите са безмислени за мен(просто не съм фанатичен фен на марката), изтъкваните им предимства са качество на картината и компактност - няма компактно тяло на марката така че като ми е компактен обектива нищо не печеля поне аз така мисля, а за качество другите марки имат далеч по-евтини сходни обективи със не толкова по-лошо качество.
50-135 2.8 e шеметно добър обектив, но никак не е евтин, въобще DA* серията си има попадения и обективи, които нямат аналози и си заслужават, повечето са зуумове даже за твърд дето да си заслужава от тази серия не се сещам.

И отговора на въпроса ти - така е измислено, цената е толкова по-висока че масово хората да сметнат за ненужно неудобство да пазарят от чужбина без ясна гаранция и т.н. и да си го купят от тук официално. Не е с пентакс само така, всички марки са така така че... нямакакво да се тровиш

Автор: pefoto01   
Дата:   22-06-11 23:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: spa   
Дата:   23-06-11 00:33

От simbon4o като винаги струи геният на младостта :)

Ето това е най-големият вносител на техника Пентакс за УК: http://www.srsmicrosystems.co.uk/c/30/Pentax-Lenses.html

Ето това е магазина на Пентакс клуба: http://store.pentaxfanclub.com/Lenses/Pentax?limit=100

Както виждаш цените не са много различни -+10-20% но не и 50-100%. Държа да отбележе че цените в УК са свалени скоро. До преди няколко месеца бяха по-скъпи от БГ. Като цяло ценовата политика на Пентакс е да държат близки цени в целият ЕС. Това че някой разпродава попаднала му стока на добра цена не значи автоматично, че Пентакс продава по-евтино еди къде си.

Цените в УС няма смисъл да се коментира. Ако искаш може да погледнеш цените в Япония да видиш какви са :)

За съжаление реалноста е такава: по малък пазар => по малки остъпки => по високи цени. В крайна сметка като не ти харесва си купуваш от някъде другаде.

Жалко, че няма някой форум за дрехи да се жалват там хората как "марковите неща" в БГ се продават многократно по-скъпо. Не виждам да има бунтове за това :)

Автор: AlPh   
Дата:   23-06-11 00:42

Винаги има и аналози - аз съм много доволен от Сигма 50-150 / 2.8, според мен е по-компактна и еднакво бърза с 50-135 на Пентакс. Не бих се разделил и с Тамрон 17-50 / 2.8, дори в полза на 16-50 /2.8 Пентакс (заради мотора).

Колегите са прави за това че обективи без мотор няма проблем да бъдат купувани втора ръка :)

Съгласен съм че от твърдите под 70 мм си струва само 35/2, за компактните бих добавил и DA 40/2.8.

Сайтовете от Англия доставят до България стига наистина да искаш :)

Дата:   23-06-11 01:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   23-06-11 07:16

мисълта ми за компактност беше че при условие че вече има безогледалки от всякакъв тип е безмислено да наливаш хиляди левове в палачинки с не особено приятна светлосила за да ти е компактно. За компактност при огледалките пък олимпус винаги са били най най... няма пълно щастие.

За 17-50 2.8 тамрона никъде не съм видял оплаквания :) зацената си е пълен трепач! Някой ден ще му се метна вероятно.

Дата:   23-06-11 15:17

Дата:   23-06-11 23:16

аз си мисля за нещо твърдо и светло с добри цветове,но новите са за доста висок бюджет.Някой да препоръча нещо като за начинаещ ,който се радва на твърдите обективи за Пентакс без да му се налага да обяснява на жената,защо не е купил нова кола ами обектив[shtrak] [smile]

Дата:   24-06-11 02:23

Колегата вече отсъди: FA 35mm/2.0 :)

Въпреки че аз повече харесвам DA 70mm/2.4 - еквивалентен е на стария хубав Такумар 105, но е около 2 пъти по-компактен и според мен е с по-добро цветопредаване ;) Може да се намери на старо за около 600 лева.

Автор: bobbyfuego   
Дата:   24-06-11 09:55

AlPh написа:
> Съгласен съм че от твърдите под 70 мм си струва само 35/2, за компактните бих добавил и DA 40/2.8.

Това твърдение просто ме втрещи. Че то pentax винаги са се славели предимно с широките си обективи и изведнъж излиза някой и казва че под 70 нищо не струвало ?!?! ето няколко, които са по-добри от 35/2:
DA 21, FA 31, DA 35 macro

Дата:   24-06-11 12:45

Боби посочи ми защо 35 макро е по-добър от FA-то, заради лимитед надписа или макро функцията или затова че е цяла бленда по-тъмен и повече от два пъти по-скъп? Просто е с друго предназначение и по мое мнение е безумно скъп. Пентакс имат попадения при странните обективи ама не мисля че 35-цата е от тях. От другите само 31-цата е як, но отново безумно скъп(най-скъп). 15мм 4.0 също е интересен, но пак доста скъп, изисква маниакално желание да имаш 15мм(22.5 екв) и нищо друго(не е зуум) с компактни размери, но е добър, остър и въобще както трябва. 21-цата с таз 3.2 бленда... нито е широка нито е светла за мен е безмислена, малко са хората които я оценяват и си я харесват, аз бих я подминал заменяйки я с някой зуум.

Лично аз към момента понеже харесвам 35мм на 1.5х кроп да си ги имам си ползвам един дърт ръчен флектогон 35 2.4 и съм силно доволен [smilie5] просто е радост с резба.

Автор: bobbyfuego   
Дата:   24-06-11 13:48

ами това е че такива изказвания като "не струва" просто наистина ме озадачават. Ето теб те кефят зумовете взимаш си зум, мен ме кефят малките обективи взимам си твърди. ама каква е идеята да казвам че щом не мога да си позволя лимитед или щом не ме кефят зумовете да кажа че лимитедите и зумовете не струват. Баси струва ми се че нещо май масата хора светът им е до 25см пред носа и нататък вече нищо не съществува - като в тъмните векове

Публикацията е редактирана (24-06-11 13:48)

Дата:   24-06-11 14:55

имам предвид че обектива снима, ако два обектива снимат еднакво но единия е 2 пъти по-компактен това значи ли, че цената му трябва да е 3 пъти по-голяма че и повече? Пък конкретно 35/2 и 35 лимитеда май 35/2 беше и по-компактен ако не бъркам.

Дата:   24-06-11 17:41

Боби, аз отговорих на въпроса на колегата за "обектив който не струва колкото кола" :) FA 31 определено не е в тази категория a DA 35 също е доста скъп :)

Не отричам достойнствата им, както и че "кеф цена няма", за мен "струва си" се определя от цена/възможности/алтернативи на дадения обектив.

Автор: дидибаев   
Дата:   24-06-11 22:34

Дата:   24-06-11 23:20

Възможно е, но на мен би ми бил непотребен, прекалено ми е къс за макро, а за друго не става защото е тъмен и бокето е нервно. DA 35 го пропускам без да се замисля - пластмаса и 2.4 бленда за 400лв... по-добре 500-600 за FA 35 2.0, ако пуснат нова ревизия на сигма 30 1.4 и тя ще си заслужава много понеже единствения и недостатък е мекото по крайщата на кадъра, центъра и е острилка от 1.4 още. За кроп камера твърдия светлосилен 30-35мм си е необходимост. За мен алтернативите са флектогона 35 2.4 за 100-на лв +/-50лв :) (моя ми попадна много под 100лв) и за повечко пари FA 35 2.0 той е супер още от 2.0 по целия кадър и 2.0 е задоволително ако искаш да снимаш портрети и др. Реално ще се държи като 50мм на 2.4-2.8 на 35мм матрица/лента.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »