Автор: simbon4o
Дата: 22-06-11 22:54
мда английския и немския еbay понякога изпускат нещичко. Като цяло конкретния обектив 50 1.4 е безмислено да се пазари нов като го има втора ръка а в него няма грам електроника или нещо което да се развали ако не го изтървеш да се счупи... така че при цена втора ръка и под 400лв защо да купиш нов, няма да е по-хубав. Хубавото на тази марка е че няма много пазар за нея и втора ръка (ползвателите са малко) и който се е излъгал да си купи нещо на нея марка и се разочарова после продава много по-евтино от колкото ако беше канон или никон.
От FA серията само 35мм 2.0 си заслужава понеже парите на които обикновенно излиза по сайтовете са малко за това което предлага на фона на конкурентните решения за други системи, 50 1.4 си го държа само понеже е най-евтиното 50мм с автофокус което намерих за тази марка апарат. Лимитедите са безмислени за мен(просто не съм фанатичен фен на марката), изтъкваните им предимства са качество на картината и компактност - няма компактно тяло на марката така че като ми е компактен обектива нищо не печеля поне аз така мисля, а за качество другите марки имат далеч по-евтини сходни обективи със не толкова по-лошо качество.
50-135 2.8 e шеметно добър обектив, но никак не е евтин, въобще DA* серията си има попадения и обективи, които нямат аналози и си заслужават, повечето са зуумове даже за твърд дето да си заслужава от тази серия не се сещам.
И отговора на въпроса ти - така е измислено, цената е толкова по-висока че масово хората да сметнат за ненужно неудобство да пазарят от чужбина без ясна гаранция и т.н. и да си го купят от тук официално. Не е с пентакс само така, всички марки са така така че... нямакакво да се тровиш
|
|