Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Nikon AF-C 3D
Автор: pumabg   
Дата:   22-06-11 13:23

Здравейте колеги, на скоро си взех AF-S 300/4 и когато снимам с настройки, AF-C и 3D следящ фокус имам пропуснати кадри. Сиреч фокуса потвърждава и позволява да направя снимка, но снимката е без фокус ...
Обектива е модел 2000г. възможно ли е да не се разбира с 3D настройката на тялото?
Само да допълня, че най често съм на AF priority - focus!
Интересното е че при release нещата, като чели се подобряват, но там пак логично има кадри без фокус ... Нещо което със Сигмата почти не ми се е случвало
[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon AF-C 3D
Автор: malakar   
Дата:   22-06-11 13:51

Доколкото се сещам снимаш с д7000 - не съм пробвал с толкоз дълъг обектив, но с един 60мм макро тествах следящия фокус и се справяше доста добре с едно 3 месечно пале, което търчеше като отвързано (както си и беше де [smilie5] ), предполагам, че ще работи и на 300мм. Използвах едни съвети от ДПревю: АФ-Ц 9 точки, ръчно слагаш точката върху или най-близо до обекта, който искаш да ти е на фокус, програмираш ае-л/аф-л бутона да ти заключва фокуса, снимаш 3-4 последователни кадъра и си ти. Отначало е малко тегаво, щото палеца ми все отива към окото, ама се свиква относително бързо. Ако пък снимаш с дясно око на визьора съвсем никакви проблеми няма да имаш. Ако не си го пробвал ще изровя темата от дпревю и ще ти я пратя.

Публикацията е редактирана (22-06-11 13:51)

Дата:   22-06-11 13:58

Знам, знам чел съм ги ... Ама ти верно ли на ляво око снимаш [smilie5] Извинявай ама ми стана много забавно [cool]
п.п Въпросът ми беше за конкретният обектив а не как се снима на следящ фокус с Никон
[beer]

Автор: tziko   
Дата:   22-06-11 14:14

Достатъчно бърз ли е фокуса на този обектив? Може да е заради стара технология, нали има в обектива и процесор някъв? Ако не смогва на командите от апарата?

Дата:   22-06-11 14:20

Ами да, на лявото сниман, пробвах на дясното... не ми е удобно някакси, к'во да се пра'и [smilie8]

А този начин по-горе работи ли, в смисъл много ли брак имаш с него? Предполагам си проверявал дали не му трябва файн тюнинг на обектива... Според мен се опитвай да елиминараш всички останали причини за проблема (апаратни и задапаратни), щото с 9 точки АФ-Ц и АЕ-Л бутона се очаква пак да имаш доста брак, примерно около 30% (не ме питай как са го измерили [smilie10] )

[beer]

Дата:   22-06-11 14:21

Е даде за това питам и аз ...
Иначе фокусът е много бърз и за това се зачудих защо така се получава при следящ ...

Дата:   22-06-11 14:25

Malakar за парите които съм дал не искам да имам и 5% брак!
Проблема е че даже при приоритет на фокусиране, апарата снима а снимката е размазана ?!?! Е това най много ме притеснява ...
Със Сигмата не съм имал проблем [smilie8]

Автор: kapitancho   
Дата:   22-06-11 14:32

На какви скорости снимаш? Ако си на по-бавна от 1/500, за какво си говорим изобщо?

Дата:   22-06-11 14:39

Аз за фокус питам ти къде отиде ...
На 1/2500 и 1/3200 снимам!
Все още Капитане разграничавам motion blur-а от липсата на фокус [smilie3]

Публикацията е редактирана (22-06-11 14:40)

Автор: MauMyHa   
Дата:   22-06-11 14:39

капитанчо много уместен въпрос[cool]

Автор: didesignbg   
Дата:   22-06-11 14:50

следящ фокус в enthusiast/advanced amateur тяло ще го бъде, ама някой друг път.

Автор: pefoto01   
Дата:   22-06-11 15:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   22-06-11 16:06

Бях длъжен да попитам [smilie6]

При тези скорости отпада. А как се държи със статични обекти? Има ли точен фокус? Стандартният тест с фокус на мин. фокусно, 10 метра и безкрайност пробвал ли си? На всяко от тези разстояния по 3 снимки - LiveView, префокус на най-близко и префокус на най-далече. Ако не ти е настроен правилно АФ, би трябвало да избие проблем при някоя от шестте снимки без LiveView. Това ще обясни веднага защо имаш проблеми само понякога.

Автор: victory13   
Дата:   22-06-11 16:45

попрекарах бая стъкла през ръцете си, макар и не това... нямам интерес към толкова дълго...
но пък снимам доста със следящ... за проверки се стремя да осигуря най-добрите условия за този тип снимане... от там насетне никога не обвинявам техниката за каквото и било...
бих приканил автора да даде примерна снимка... иначе така си гърмим напосоки ...

Дата:   22-06-11 17:02

Какъв е смисълът да качвам снимка без фокус??? Не няма нито бег нито фронт...
При слънчево време на ИСО 200 1/2500 от секундата Ф4 и фокус приорити къде мислиш, че бих могъл да греша?
Нещо ръката ми се тресе окото ми мига или ..
Аман от дървени философи, които даже някакви принципи развиват ...
Аз никой не обвинявам! Нито техниката, нито себе си, нито съдбата[smilie3] А питам! И ако отговаряш по темата по добре прочети въпроса в началото по добре, така ще спестиш моето и твоето време!

Автор: victory13   
Дата:   22-06-11 17:11

ми чета ти първото мнение за проблема, който понякога при сигмата го имало, понакога го нямало...
няма фронт, няма бак, няма и блър... интересно какво има тогава, философе [smilie18]
опитвам се да ти кажа, че от особено значение при този тип снимане е обектът... ма за дървени глави това не е...
успех с намирането на проблема... или по-добре го върнии тоз обектив, да не нарушава фотографското ти равновесие[smilie18]

Дата:   22-06-11 17:19

А нещо да отговориш по въпроса със фокуса при статичен кадър?

Дата:   22-06-11 17:21

Е ти па ако си мислиш, че ти отговаряме, щото не искаме да ти помогнем... Всеки споделя нещо от своя опит и се опитва да те отведе към решение на проблема.
Сега като прочетох отново заглавния пост: На АФ-Ц с 9 точки и настроен АЕ-Л бутон за АФ-ОН не ти трябва АФ приорити - фокус, ама съвсем никак изобщо. При 3-4 последователни кадъра всичките ли са зле? И процентно колко снимки с избягал фокус получаваш?

П.С. Ако си по-малко арогантен, сигурно по-лесно ще намериш помощ.

Дата:   22-06-11 17:27

Вики, явно не можеш да четеш или не искаш..
При Сигмата проблем никога не е имало .. Ако фокусът потвърди и направя кадър то той в 99.9% от случаите имаше фокус...
Тук със същите настройки при 50 кадъра 12 са без никакъв фокус...
Въпросът е простичък но за хора, които евентуално имат същият обектив или достатъчно опит с по стари модели AF-S ... Защо мислиш, че искам някой да гадае ?
Аз имам достатъчно голяма фантазия за да го правя сам ...
Капитане при всички други настройки освен 3D режима и AF-C кове!
[beer]

Дата:   22-06-11 17:30

malakar арогантни са хората, които влизат в темата и чели не прочели тръгват да обвиняват автора ... Мисля ясно съм описал проблема, който явно е технически ...
Но ако не е целият съм в слух [smilie3]

Дата:   22-06-11 17:46

Успех, дано да се оправи проблема, щом си сигурен, че е технически [smilie18]

Автор: xl_   
Дата:   22-06-11 20:52

pumabg малко си си кавгаджия... Можеше повече хора да ти пишат, ама... Според мен проблема ще да е в обектива, зареди това ,че е по-старо поколение. 2000 година AF-ната система на дали е била толкова напудрена[smilie8]

Дата:   22-06-11 22:00

Бях ти написал по дългичък отговор, ама реших, че не си заслужава труда. Както вече ти казах: Успех.

П.С. Не ми пиши повече обиди на лични, блокирал съм те така или иначе. Като порастнеш и посвикнеш да общуваш с възрастни - помоли някой да ми прати лично, ще те отблокирам.

Автор: zhbuts   
Дата:   22-06-11 22:29

АФ-С на 300/4 си е чудесен - бърз и точен.

Дата:   22-06-11 22:30

На пръсти се броят хората, които имат този обектив … За това се съмнявам, че и много биха писа ли …
Не съм кавгаджия, даже напротив! Но не мога да остана безразличен към такива твърдения :
-никога не обвинявам техниката за каквото и било...
Писна ми да чета дървени философи дето само теории някакви развиват! Да не говорим, че не са си направили елементарно труда да четат, поне какво хората питат …
И това не се отнася само за този тема!
Колега малакар, не те познавам , но поне според мен ти се заяде пръв и то съвсем не нужно …
Може би си се обидил за нещо, но аз така и не разбрах за какво …
Така или иначе обаче недей да лъжеш, защото аз не съм те обиждал на лични… Това че нямаш един читав кадър поне според мен не е обида а оценка …
И щом смяташ че проблема не е технически трябваше да ми кажеш къде аз греша … Ти разбира се не го направи просто защото сам не знаеш къде е проблема!
Много мразя когато някой се противопоставя на мнението на другият, но сам няма свое мнение…
Както и да е …за блокирането то ми е безразлично, както и ти!
А въпросът беше простичък, и той е нормално ли е автофокусен обектив с правилни настройки да прави кадри без фокус? Нека някой от вас пробва да направи такъв… Ако не потвърди фокусът апарата просто няма да му позволи …
Второто нещо, което не казах е че още във визьора виждам, че кадъра не е на фокус, но въпреки това обектива потвърждава и снима …
Има ли някакъв нов софт или чип за по старите AF-S обективи или да го нося в сервиз?
Разбира се бих могъл и аз някъде да греша, но ако е така нека някой сподели…
[beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »