Автор: JeT
Дата: 05-05-11 20:09
gbrain, от около три месеца имам PIXMA IP 4850. Доста е добър за парите си.
Разликите с IP 4700:
> IP 4850 може директно да печаташ отделни кадри от видеоклипове.
> При IP 4850 касетите с мастила са със чип и принтера разпознава дали са оригинални или не. (Само ползвателите на оригинални мастила имат достъп до отделна интернет страница със "семпли" за печат).
> При IP 4850 двустранния печат е по-автоматизиран.
Още:
- Цветния печат е доста добър (също като при IP4700), т.е. по-добър от старите модели (от 4500 назад) на Canon в този ценови клас.
- При печатане на черно-бяло, макар и рядко се наблюдава метамеризъм (това се случва с всички принтери в този ценови клас).
- IP 4850 печата относително бързо спрямо конкурентните модели.
- Осреднен разход (по мои приблизителни сметки) с оригинални мастила, в/у канонска фотохартия - около 2,60/3,80лв. за лист А4 (в зависимост от хартията)
- желатено е да печаташ нещо цветно поне веднъж на две седмици (важи за всички модели/марки мастилено-струйни принтери).
Разликата в качество на печат на IP 4850 и моделите от по-висок клас е основно:
- точността на цветопредаването на полутоновете (най-видимо в червеното и синьото);
- в градацията на сивото при печат на черно-бели снимки (доста по-добре при принтерите от по-висок клас).
П.П. Предишния ми принтер беше IP4500, но се омаза яко от една разтекла се, дефектна жълта касета(оригинална!), закупена от Мултирама. Поради това те съветвам ако си купиш принтера да не купуваш консумативи от тях - залежала им е стоката, а явно и дефектна стока се намира. По-добре купувай директно от Cantek - винаги имат всичко и доставят "до адрес".
П.П.П. Ако искаш качествен печат - ползвай само оригинални мастила и хартии. Не мисля, че ще изкараш 80 копия(А4) без да смениш поне една касета.
Публикацията е редактирана (05-05-11 20:17)
|
|