Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Фотопринтер за А4 формат
Автор: gbrain   
Дата:   05-05-11 17:11

Отдоле ...

Отговори на това съобщение
 Re: Фотопринтер за А4 формат
Дата:   05-05-11 17:13

Какво мислите за този принтер, рентабилен ли ?
Зареждането му струва към 115лв и по груби сметки може да отпечата към 100 стр А4 цветно на стандарт качество.

http://jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=542492

http://p.jarcomputers.com/680x680/PRNCANIP4850_680x680.jpg

Дата:   05-05-11 17:18

Но колко качествено е това "стандарт"... [smilie11]

Автор: karan4o   
Дата:   05-05-11 17:19

Принтер за дома:
Епсън П50 със система.
Малко ме съмнява с едно зареждане да изкараш 100 А4 формат, освен ако не са запълнени целите

Автор: simbon4o   
Дата:   05-05-11 17:34

ам каквото и да е по-добре си печатай в някой място където имат по-висок клас хубав принтер :). Не излиза безумно скъпо, но не държиш мастила и хартии да седят и да чакат да ти се допечата, пък мастилата си съхнат...
Ако се чудиш какво имам предвид, в офиса печатам на Epson SP9900 който е с 11 мастилници и почти покрива AdobeRGB из страната има доста такива, пусни си един принт да пробваш, после пробвай някой подобен компактен домашен принтер и ще разбереш какво имам предвид!

Дата:   05-05-11 17:42

Значи големината на точката не е толкова от значение, а по-скоро броя на мастилата, като за качестве печат поне 8 броя ?

Дата:   05-05-11 17:43

Ако печаташ малко не си струва, но ако печаташ много снимки не върви в студио...
Проблемът е, че колкото и да печатиш идва момент, когато спираш и тогва вече си с едни пари назад :)

Дата:   05-05-11 17:49

Т.е. ако печатам на месец примерно по 80 копия А4 формат има смисъл ? за едно зареждане

Дата:   05-05-11 17:51

Провери дали това е истина, силно ме съмнява с едно зареждане да изкара 100бр. А4 формат.

Дата:   05-05-11 17:53

Ок, ами, колко струва А4 формат във фото със супер качество разбира се ?

Дата:   05-05-11 17:55

2,5 - 3 та до 3,50лв на брой

С оригинални консуматви ще ти легне пак толкова около 2,50-3лв. Ако си със система и изпозлваш евтина хартия, нещата са около 1лв с най-хубавите пигментни (от фалшивите) мастила. Качеството естествено е различно [smile]

Публикацията е редактирана (05-05-11 17:59)

Дата:   05-05-11 18:03

Уф, докато не го видя ... разликата в качеството с оригинални консумативи и неоригинални... Но все пак с А4 формат няма да правя изложба де, предимно за домашно ползване

Дата:   05-05-11 18:07

За Epson R800 чувам много добри отзиви - с 8 мастила , А4 формат пак. Но е 630лв, а зареждането му не съм го смятал.

Дата:   05-05-11 18:58

Мастилата май не съхнат толкова бързо. Ако за 6 месеца не изсъхнат, май ми е достатъчно

Автор: prisonbreak   
Дата:   05-05-11 19:23

Аз имам този принтер. Много съм довлен от него.Принтирам с оригиналните мастила.(ментаците не съм ги пробвал оше).
За домашни условия е невероятен.
Принтирам на Канонска хартия...
Резултата е невероятен....
Използвам съм и евтина хартия....ми,,,не си заслужава!15лв. 80листа 10х15.Още имам от тях....
А4 е малко по скъпа, но си залижава.
За мастилата не се тревожи.Не съхнат толкова бързо.Виз ся епсъна е друга песен.Едно приятелче се видя в чудо с епсън...

Сега, зарлични хора, различни идели.

Принтера си заслужава всяка стотинка.
Аз принтирам предимно А4 за вкъщи.

за 10х15.Си пускам на някое фото, по-евтинко излиза.Но за кадрите които си ме кефят си ги цъкам в къщи...

Пак ти казвам. Вземай смело....[smilie24]

Автор: victory13   
Дата:   05-05-11 19:30

ми аз си взех 4700... супер си е за парите...
всички казват епсъните по-добри... ама аз не съм май достатъчно добър за тях, така че така ще я караме [smilie18]

Автор: prisonbreak   
Дата:   05-05-11 19:41

4700 също е много добър.Аз исках него но нямаше.За него са малко по евтини ментаците.Но аз си праскам с оригиналнинте...Просто резултата е ..................[cool]

Който и 2та да вземе ... Нема да съжелява.

Автор: didesignbg   
Дата:   05-05-11 20:00

Чети - https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&t=1266026&i=1266026&offset=all

Пише всичко което те интересува, че и повече.
Печатането с евтин принтер и оригинални мастила е много скъпо удоволствие.

Автор: JeT   
Дата:   05-05-11 20:09

gbrain, от около три месеца имам PIXMA IP 4850. Доста е добър за парите си.
Разликите с IP 4700:
> IP 4850 може директно да печаташ отделни кадри от видеоклипове.
> При IP 4850 касетите с мастила са със чип и принтера разпознава дали са оригинални или не. (Само ползвателите на оригинални мастила имат достъп до отделна интернет страница със "семпли" за печат).
> При IP 4850 двустранния печат е по-автоматизиран.
Още:
- Цветния печат е доста добър (също като при IP4700), т.е. по-добър от старите модели (от 4500 назад) на Canon в този ценови клас.
- При печатане на черно-бяло, макар и рядко се наблюдава метамеризъм (това се случва с всички принтери в този ценови клас).
- IP 4850 печата относително бързо спрямо конкурентните модели.
- Осреднен разход (по мои приблизителни сметки) с оригинални мастила, в/у канонска фотохартия - около 2,60/3,80лв. за лист А4 (в зависимост от хартията)
- желатено е да печаташ нещо цветно поне веднъж на две седмици (важи за всички модели/марки мастилено-струйни принтери).
[shtrak]

Разликата в качество на печат на IP 4850 и моделите от по-висок клас е основно:
- точността на цветопредаването на полутоновете (най-видимо в червеното и синьото);
- в градацията на сивото при печат на черно-бели снимки (доста по-добре при принтерите от по-висок клас).

П.П. Предишния ми принтер беше IP4500, но се омаза яко от една разтекла се, дефектна жълта касета(оригинална!), закупена от Мултирама. Поради това те съветвам ако си купиш принтера да не купуваш консумативи от тях - залежала им е стоката, а явно и дефектна стока се намира. По-добре купувай директно от Cantek - винаги имат всичко и доставят "до адрес".

П.П.П. Ако искаш качествен печат - ползвай само оригинални мастила и хартии. Не мисля, че ще изкараш 80 копия(А4) без да смениш поне една касета.

Публикацията е редактирана (05-05-11 20:17)

Дата:   05-05-11 20:22

Благодаря, колеги, бяхте изключително любезни с постовете и ми помогнахте да преосмисля някои неща [smilie24] [thankyou]

Автор: GIK   
Дата:   05-05-11 20:43

Качеството на печат с 4700 е доста високо според мен, но за 100бр. а4 мисля, че е в пъти завишено спрямо действителността. При мен за няма и 110копия 10/15 мастилата са останали на 1/3 по проверка от компютъра и чакам всеки момент да свършат....
Преди време бях пуснал една тема потърсете я според мен тя стана доста подробна и може да се научат много неща от нея [thankyou]

Автор: GIK   
Дата:   05-05-11 20:49

Принтер за снимки: ...

Дата:   05-05-11 20:52

Все пак ако са ти останали 1/3 от мастилата след отпечатани 110 копия 10/15см, то тогава:
можеш да отпечаташ 165 копия общо, делено на 4 за А4 формат се получава към 40копия А4. Добре да да усредним на 50 копия А4 с едно зареждане грубо казано. Само че на какво качество печаташ: fine , superfine ?

Автор: JeT   
Дата:   05-05-11 21:08

gbrain, може би е добре в началото да заложиш в сметките 30 копия А4 с "едно зареждане".

Имай предвид, че "едно зареждане" е доста разтегливо понятие ... зависи на каква хартия печаташ, колко често печаташ, наведнъж ли пускаш голям бр.копия (или пък често пускаш печат на малко бройки), колко често пускаш чистене на главата на принтера, какво има на снимките и т.н. (Ако напр. печаташ само портрети на хора - готви се за бързо свършване на жълтото мастило. Ако печаташ често, но по 1-2 бройки - мастилата ще свършват по-бързо.)

Какъвто и принтер да си вземеш е добре в началото да си водиш записки за разходите, за да придобиеш реална представа (или за да можеш да си направиш калкулацията - ако продаваш копията).

Публикацията е редактирана (05-05-11 21:16)

Автор: 3DF   
Дата:   05-05-11 21:08

Всички производители на принтери дават количеството копия, които може да отпечати принтера при 5% - 6% покритие.
Това означава една стандартна машинописна страница ! Или да кажем на един лист А4 да отпечатите квадрат със страна 4 см максимум!

За да печаташ снимка ВИНАГИ трябва да се печати или на СУПЕРФАЙН или на ФОТО МОД.
Тогава една снимка става качествена и красива.

За "стандартен" печат и снимка ЗАБРАВИ!

За да печаташ качествена снимка - трябва ти качествена хартия - СКЪПА!

Евтините хартии не стават - с някои изключения, но последните трябва да се търсят!

Тези принтери - евтините се продават за да се купуват след това мастила. И като купиш два комплекта мастила все едно си купил нов принтер.

принципно за разхода на мастило с един комплект мастила можеш да отпечаташ 10 - 20 плътни листа А4 - изпробвано.

Най добрата комбинация Епсон със система и мастила в шишенца от по 100 мл комплекта.
Хубава подходяща хартия. И редовно печатане за да не засъхват главите от мастилото.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »