Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Запитване за пликове с печат върху им .!!!
Автор: ivan_varna   
Дата:   04-05-11 17:22

Съфорумци ударете едно рамо моля Ви!
От 8 години се занимавам с реклама такова нещо не ми се е налагало да търся.

Трябват ми пликове с минимален размер 14 х 19 см., с печат на готов проект върху него. Тука пробвах в една агенция печатът излезе отвратителен. В Нета намерих фирми за печат но не се знае дали няма да излезе пак зле картинката върху плика. Някой да е печатал нещо подобно някъде с добър краен резултат.

Също така можеда не е точно плик а нещо тип картичка /Ако някой е ходил на Акваполис, там снмиките ги слагат в такова нещо/ От вънка с печат върху гланцирана хартия тип брошура а отвътре място за прикрепване на снмиката с ушички :-)

Благодаря!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Запитване за пликове с печат върху им .!!!
Автор: Bozo   
Дата:   04-05-11 17:33

Всяка читава печатница може да ти изработи подобно нещо, стига да подадеш характеристиките на изделието - тип хартия/картон, цветност,лакиране/ламиниране, биговане, щанца...

Дата:   04-05-11 17:43

Само че имам съмнение че всяка печатница ще пусне 50 бройки :-) А не да иска 5000 :-) минимум. Както казах има 2-3 читави сайта в които си избираш , както сипосичил, вида хартия, да има ли гланц, лак и тн. 1, 2 - 3 или 4 цвята . Ок. Просто ако има някой със лични впечатления със крайния резултат ще ми е по спокойно че няма да излезе някоя тъмна бозица ;-)

Макарче 2 рият вариант със гланцира на татънка хартия със сгъване и ушичките някакси май по е удачен от колкото пощенски плик с печат :-)

Някой печатал? Някой работил в Акваполис или в заведение. Там също раздават от тези тип картичка :-)

Автор: asahi   
Дата:   04-05-11 18:43

Какъв ти е бюджета и каква цветност търсиш?

Дата:   04-05-11 20:44

С тези 50 бройки нещата отиват към "направи си сам"...

Дата:   04-05-11 21:07

Пълноцветен печат , картинка на слънчогледи, плик /картичка/ за снмика 13 х 18. Какво значи какъв бюджет, това изделие трябва да си има единична цена според това дали е плик с печат или от тези тип картичка от гланцирана хартия с прорязано място за снмиката. Мен ми трябват 55 -58 бройки. Бюджета не е определящ фактор стига да е разумен разбира се.

Отностно Бозо - не всички им трябват 10000 бройки от артикул. Клиента в правото си да иска 10 бройки аз не съм фото студио или пощенски клон.

Дата:   04-05-11 21:17

ivan_varna,
Точно за това, че искаш 50-тина бройки минаваш на вариант "направи си сам". На лични мога да ти дам няколко насоки и ориентировъчни цени за принт+ламинат.

Никой няма да ти се занимава да ти прави щанца за 50 бройки. Разбирай, че сам ще трябва да прорязваш на ръка предния "капак" на картичката, както и гърба - 4 среза за да подпъхваш снимката, да биговаш и да сгъваш.

Дата:   04-05-11 21:47

"От 8 години се занимавам с реклама ..."
"Какво значи какъв бюджет..."

Ванка, като нямаш бюджет (предвидени разходи по отделните операции) ще си го правиш сам за без пари. И да знаеш - не е плик.

Дата:   05-05-11 00:30

Като казваше дядо ми като не помагаш поне недей пречи.

Асахи какъв ти е проблема? Я кажи ?

Кое не е плик? Кой каза че го искам без пари.

Един бял плик струва между 5 и 15 стотинки в зависимост от количеството и размера. Не всяка фирма предлага печат върху тях обаче. Въпроса ми беше кой и от къде е печатал подобно нещо и дали е доволен от качеството на печата. Не искам да направя поръчка на сляпо по куриер без да мога да видя мостра. За какви операции говориш ще кажеш совалка ще строя. Човек като няма какво да каже по добре да мълчи.
Ако има няколко варианта тогава ги сподели, за плик ли става въпрос, за това което се прорязва на шанца ли, цена за пълноцветен печат от 1 та страна от 2 те страни или нещо от тоя род. Ти сега какво искаш да ти кажа имам 2 лв имам 2000 лв. КАто имам право на избор, инфо и цени ще преценя кое ме устройва и колко пари мога да отделя. Става въпрос за лични нужди за това нямам бюджет като ми е кеф ще дам 100 лв като ми е кеф ще платя 500лв. Така по ясно ли е?
И като казах шанца, за шанцата ми иска 25 лв да ми я приготвят, не е болка за умиране, и не е толкова сложно някой да я направи специално, както казах не строя космически кораб. Приятелче поръча 2000 брошури гланциран двустратен пълноцветен печат на сгънато А 4 за 200 лв. така че не виждам какъв е проблема да се напечатат 50 хартиени плика. Или тези от 2 рият вид .

Човек да не попита нещо. АЗ не чух да отговори някой към когото да се отнасяше този въпрос. Нещ оот рода на " Да аз печатах еди какви си пликове еди къде си за еди колко си пари и да качеството беше хубаво..." Или "Има една фирма ето сайт качеството е задоволително, пусни запитване за бройката..."

Те заради такава политика тип "..Абе бегай от тука с тез малкото бройки, много печатници затвориха, както и рекламни агенции приключиха дейноста си! С такава политика не съм съгласен. ДА цената за 5 и 500 трябва да е различна, това е ясно, но да се връщат клиенти е недопустимо. Утре някое фото ще се обърне и ще каже "..оо за 2 снмики да пускам машината, забрави, минимум 50 снмики трябва да отпечатате при нас" ... [shtrak]

Публикацията е редактирана (05-05-11 00:32)

Дата:   05-05-11 09:42

Какъв ми е проблема? Проблемът ми е че навън е мрачно, а е май месец. Другите проблеми си ги решавам относително добре.

Дали е плик или не тепърва ще разбираш. Може даже да се окажше прав.
"Става въпрос за лични нужди за това нямам бюджет като ми е кеф ще дам 100 лв като ми е кеф ще платя 500лв." - така ако беше почнал веднага щях да ти дам координати на фирми, и то във Варна. Иначе няма смисъл да те пращам някъде, да ти сметнат 3 лева на бройка и после да се врътнеш. Понеже бройките са наистина малко подходът е малко по-различен и цените не винаги са френдли.

Проктът за изделието готов ли е? Разгъвка с картинката, щанца, бигове (биги на варненски)?

Автор: boncho_marinov   
Дата:   05-05-11 10:39

за малки бройки се насочи към дигиталните печатници във Варна, като Ексрийма или Пиктографа в Спортна зала

Дата:   05-05-11 10:40

Пиктограф-ът го задраскай от списъка, но може да включиш Оле-принт.

Дата:   05-05-11 10:41

Както казах първоначалната идея беше за Пощенски плик със печат на едната страна. Намерих 1 -2 фирми но сега те първа да искаммостри да ми пращат по куриери нямам време за това, за това търсих някой който е печатал някъде. Така че да плик е поне това което търся.
2-рата ми идея е за това второто което така и не намерих точна дума за него , така че мога да го наричам, картичка, диплянка, брошурка, или по общо рекламен материал :-) От това което гледах по печатниците, размертът е сгънат Аз, проект за лицето имам, вътре ще е бял. Има само 1 сгъвка така че не е сложно като проект, дори при тънка хартия се чудя дали ми трябва биг ама сигурно ще сложа :-) . Смисъл снмиката която ще се слага ще е важна това ще играе ролята на пощенситя плик който ми беше първоначалната идея. Вече съответната печатница ако има точни изисквания ще се разберем.
Да разбирам че ти упорито говориш пореден пост за това 2 рото, а не за пликовете ? [smile]
Щото тоя плик дори с печат отгоре 200 броя са 76 лв примерно. :-) Иначе към 110 получих оферта излиза, с бигирането, шанцоването, самата шанца и подготовката втория продукт.

Дата:   05-05-11 10:57

Варненските що годе ги знам, но за пликовете не ми вършат работа. Точно там печатът върху тях не ми хареса. За 2 рата идея със шанца - посочих колко горе долу е цената. Ще взема да пусна само със сгъвка без прорязване и ще лепна снимката [smile].
Оле принт ги бях забравил, ама те един мейл нямат в сайта можели такова нещо. Да вметна нещо страни от темата, те там печатат на канава ок в Адоуб , а нормални снмики печатат ли и ако да в какво простраство са ;-)

Автор: IDA   
Дата:   05-05-11 11:54

А защо не си купиш някакви качествени бели пликове от хубава матова хартия и не си отпечаташ изображението сам с мастиленоструен принтер? Можеш да зададеш потребителски размер на медията с достатъчно висока точност. В момента не се сещам за по-лесен и евтин вариант при такава малка бройка.

Ако нямаш принтер, погледни в базара. Неотдавна имаше изключително атрактивни оферти на качествени принтери. Преди време аз си купих такъв за 70 лв. и съм страшно доволен.

Автор: Jim__Beam   
Дата:   05-05-11 12:18

.. И аз се чудех , при такава малка бройка , защо се пренебрегва и въобще даже не се споменава този вариант ...... най-удачният , според мен .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: imitev   
Дата:   05-05-11 12:50

И като го намокрят плика става произведение на абстрактното изкуство.

Печат на плика ще ти стъпи 100-150 лв., към тях добавяш още 110 дето са ти обещали да ти ги щанцират.

Забравил си лепило.

И 50 плика ще ти стъпят към 250 лв., иначе казано 5 лв. на бройка.

Има фирми които произвеждат пликове - 1000 плика са 250 лв., 2000 плика са 300 лв. с четирицветен офсетов печат на лицето.

Успех.

Дата:   05-05-11 12:55

Е да де аз какво казах 200 плика 75 лв с 4 цвята печат. И както казах една оферта имам а шанц, бига и печат 110 лв за 60 бройки.
КАкто казах не съм пощенска станция 2000 плика неми трябват :-)

Автор: imitev   
Дата:   05-05-11 13:24

200 плика за 75 лв. с 4 цвята печат може единствено да бъдат готови пликове с последващ печат върху тях. Тогава не може да се печата до ръба на плика.

Дата:   05-05-11 13:43

Е да де точно това търся при първият вариант. Проектът е едни слъчогледи върху бял фон въху белият плик идеално. Какво като несе притира до ръба. Просто ми се ще да изилза добре печатът. А не както като пробвахме тъмно и зелено :-))

Дата:   05-05-11 15:21

ivan_varna,
Що не започна от самото начало с това - искаш просто някой да ти напечата лицевата част на бял плик. Елементарна операция, която можеш да извършиш на домашния принтер.

От обясненията ти по-горе не става ясно какво точно искаш - та плик, ама като картичка, но не точно, ами подобно на брошура...

1-Бял плик, който пъхаш в принтера и по къстъм размер печаташ.
2-Правиш "разгънат" проект на така желания плик, избираш си хартия/картон, който ти харесва, принт на цветен лазерен, режеш, сгъваш, лепиш...

Дата:   05-05-11 15:42

Написъл съм че ми трябва или плик върху който да се печата.
Или сгънат вариант с шанцоване.

После домашен принтер нямам.
Предлагат се готови сгънати пликове аз търся само печат върху тях. Това със сгъването , рязането и лепенето не е за мен не съм от най спокойните хора:-)

А и май се спрях на този вторият вариант със биговането, но без шанца. На 300 гр хартия, снимката ще се прикрепва с 2-4 точки сухо лепило :-) Вкрайна сметка това ще е само приносител на това което ще е вътре. Самият печат и хартията излизат към 30 на лв. За шанцата и подготовката искат + 80. Няма смисъл май, като се има в предвид че снмиките първоначално трябваше да са в цветни пликове за 5 стотинки :-)
ХАйде толкова на 50 снмики ще им ударим 2 точки лепило и ще са в хубава лъскава картичка ;-)

Благодаря на всички все пак :-)) [beer]

Автор: Jim__Beam   
Дата:   05-05-11 17:09

.. Абе , хората цели коли слънчогледират .... ти за пеесе плика си се притеснил .... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

..
https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/bswd8864.JPG

https://lh5.googleusercontent.com/_bWAbuFgzC0s/TcKlGWbhxvI/AAAAAAAAKjc/9QawTca2QjY/s640/DSC00004.JPG

Дата:   05-05-11 17:18

аХАХХАХАА [smilie24]

Автор: simbon4o   
Дата:   05-05-11 17:28

пликове се печата на почти всяка лазерна машина, т.е. какъв е проблема за 50-те бройки, даже може и с VDP да се пуснат. Относно изрязването, повечето плотери режат и хартия :) ако не искаш на ръка ... Аз където бачкам правим такива неща.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »