Автор: loveforever
Дата: 05-05-11 14:08
Благодаря за съветите и препоръките! Помагате ми!
Снимам от 2004г, но само любителски и не мисля да го променям. Макар и да имам доста технически познания ми липсва опит, което е доста важно в една динамична ситуация. Освен това никога не съм снимала студийно, което ми се явява голям минус в опита с по-мека светлина.
За избора на обектив - знам че 18-250 е тъмен, но причината да се спирам на него е в големия фокален диапазон, който ми осигурява. От две години снимам почти само с него(преди това-от 2006 бях си 18-200). Само когато ми трябва нещо по-широко слагам 12-24, но това е за нединамични ситуации.
Не мога да си позволя "лукса" да нося чанта с обективи и да ги сменям (физически не мога да я нося). Евентуално може някой друг да ми я носи, но това пак означава смяната на обективите да става преди даденото събитие, а не в неговия ход. Отделно от това, предполагайки, че ритуалната зала е достатъчно просторна би могло с 50/1,7 да стават по-общите снимки, но за по-близките си мисля, че ще ми идва къс, тъй като няма да мога да се приближавам достатъчно до обектите. Затова обмислям идеята за ползване на светкавица, като компенсация на по-малката светлосила на обектива.
Знам, че снимането на сватба е вид репортажна фотография, която по красив начин документира събитието, но на мен ми се ще да съм малко в страни от това. Ще си има човек, който да документира нещата. Аз трябва просто да ловя интересното(от моя си гледна точка).
Също така ще ми е от полза ако може някой, който е ползвал някоя от посочените по-горе приставки да ми покаже снимки. Не е нужно да са сватбени. Просто искам да разбера как се представят на практика.
|
|