Автор: zhbuts
Дата: 07-01-11 14:42
Има възможност за организиране на фотографско пътуване в Индонезия по-късно през тази година или през първата половина на следващата. Водачът, с който пътувах сега през септември,организира разнообразни групи с ндивидуален маршрут. Човекът сам снима и има отношение към темата, както и разбиране. За какво става въпрос:
Маршрут:
Съчетание от два острова (за повече трябва много време) - например Суматра/Сулавези, Сулавези/Борнео, Комодо/Ломбок, Комодо/Нова Гвинея и т.н. Местата са уникални.
Маршрутът зависи от желаните обекти за обикаляне и снимане. Акцентът може да е пейзажи и вулкани или диви животни. По островите на Индонезия се намират към 7000 вида паяци, огромно изобилие от змии, гущери, варани, дребни бозайници, пеперуди, птици, орангутани и други по-дребни примати. Пък за любителите на буби е направо рай - разнообразието от летящи и пълзящи гадинки е изумително.
Продължителност - според интереса. Има смисъл за 15-25 дни. За по-малко не си струва дългия път, а и там разстоянията са огромни.
Подобен тур около 22-23 дни с включени храна, транспорт, включително вътрешни полети, носачи, спане излиза ориентировъчно около 1500-1600 евро.
Полетът от София до Джакарта може да се намери около 700-900 евро.
Условия:
Условията на едно такова пътуване са базисни - спи се тук-там в хотели или лоджии, но нерядко в колиби или палатки. Возможно е да има по няколко дни в джунглата или по склоновете на вулканите без възможност за къпане.
Змиите, паяците и стоножките представляват някакъв риск, но при внимание не са проблем. Комари има в джунглата... много.
Има някои особености на личната хигиена, тъй като рискът от чревни инфекции е сравнително висок. По-нисък е от този в повечето части на Африка.
Разумно е предварително имунизация за хепатит В, евентуално А, както и антималарийна профилактика. Не съм сигурен за зискванията за жълта треска точно там. За района се перпоръчват и други ваксини, но на практика ползата от повечето от тях е малка.
Храната е индонезийска - Вкусно, но ако го искаш както трябва, люто до посиняване. мен ме изкефи.
Ако някой има интерес, да цъкне.
Сашо
|
|