Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна
 Sigma 85/1.4 EX DG HSM - ревю от LensTip
Автор: sirkhann   
Дата:   20-12-10 13:40

Ревюто можете да прочетете тук:

http://www.lenstip.com/index.php?test=obiektywu&test_ob=277

Тъжният факт за Canon/Nikon/Zeiss е, че обективчето просто ги рути отвсякъде [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Sigma 85/1.4 EX DG HSM - ревю от LensTip
Автор: realnoncho   
Дата:   20-12-10 13:49

Не знам кво рути, ама яко аберации до 2,8.

Автор: Lito   
Дата:   20-12-10 13:50

аз съм решил да си взема такова... тъй като съм с никон система, дано на истина не е много по слабо от никорския 1.4

Автор: Alex-dan   
Дата:   20-12-10 13:54

At the maximum relative aperture it has a result a bit over 30 lpmm so the value considered by us as useful. It is well within the margin of error so the result is exactly like that of the Nikkor AF-S 1.4/85 and by 2 lpmm higher than that of the Samyang 1.4/85. The expensive and fast Canon EF 1.2/85 by f/1.4 achieved over 33 lpmm but we must remember it was tested on the Canon 1Ds MkIII and the MTFs from that camera are by 1-2 lpmm higher than those from the D3x. If we take this fact into account the advantage of the Canon over the Sigma by f/1.4 is only nominal.

Автор: Alex-dan   
Дата:   20-12-10 13:55

И типичното
When we move to the edge of full frame the Nikkor is better than the Sigma. The latter must be closed down to near f/2.8 to get fully useful results and the Nikkor was useful already by f/2.0.

За цената си без коментар е н1 [smilie24]

Публикацията е редактирана (20-12-10 13:57)

Дата:   20-12-10 13:58

Автор: realnoncho
Дата: 20-12-10 13:49

Не знам кво рути, ама яко аберации до 2,8.

Да, ама ако си беше направил труда да прочетеш, и Никора, и Канона са много по-зле в това отношение...

За мен, ако трябва сега да си купувам 85-ица, това е обективът. Страхотно представяне за цената си, спрямо другите конкуренти.

Автор: Canon   
Дата:   20-12-10 14:05

В друга тема бях качил една две снимки с Никон Д90 и Сигма 85 1.4 на бленда 1.4. В една доста по-предишна имах и от тестове с Цайса 1.4 и Д700
В общи линии преките ми впечатления съвпадат с тези на LensTip.
Това, което липсва в техния анализ на теста е типа и формата на бокетата - предното и задното - обикновено и това се гледа на тези мазачки на отворени бленди, както и PF, доколко може да се коригира.

Публикацията е редактирана (20-12-10 14:08)

Автор: novi4ok   
Дата:   20-12-10 14:10

Каноне, изпревари ме. За класически портретен обектив резолюцията и скоростта на автофокуса са много назад сред важните елементи. А като ги гледам снимките с тази сигма - ами няма какво да се лъжем, има типичното гадно сигменско боке и огромни аберации точно при нужните бленди(причината поради която се купува 85/1.4 е портрет при ниска осветеност, нали [smilie5] )
[smilie23]

Дата:   20-12-10 14:19

Дефакто МТФ (50) силно зависи от кома-тичните аберации, но от тях зависи и бокето.
А обичайните измервания на резолюция се правят за МТФ (50).

Автор: geopal   
Дата:   20-12-10 18:22

... и какво излезе сега? обективът не става за нищо?? след някой друг ден се надявам да имам лични впечатления [shtrak] про-тата да дават по 1600$ + [smilie24]

Дата:   20-12-10 18:30

Що, много си е хубав обектива - основно си зависи от човека, какво точно иска от оптиката.

Дата:   20-12-10 18:37

Аз, за портретни приемам само специализираните софт обективи с втора гривна за контрол на разсейването. Други се задоволяват само с по-голямо ниво на коматично заливане/разсейване и по-кръгла форма на бокето

Дата:   24-12-10 15:04

Днес успях да тракна 3-4 кадъра с обектива, току що ги разгледах и съм просто влюбен в резкостта, цветовете и контраста на този обектив! Аз от днес започвам да събирам за него, наистина е страхотен! [smilie24]

Дата:   24-12-10 15:31

супер, а аз от утре се надявам да почна да снимам с него [shtrak] Коледа е, стават чудеса [smilie25] [smilie21] и уж съм слушкал [smilie5]

Автор: bpavlov   
Дата:   24-12-10 16:42

Давайте снимки в цял размер, за тези, дето не вярваме в коледните чудеса :)

Автор: chipsy   
Дата:   24-12-10 17:36

Не виждам с какво ще ме накара да сменя Канон 85/1.8 . Гледам също хората в B&H се оплакват от focus issues и хроматични аберации . Иначе на хартия изглежда добре

Автор: bgpower   
Дата:   24-12-10 17:51

Пуснете снимки наистина...[smilie24]

Автор: pumabg   
Дата:   24-12-10 18:00

50% кроп Цък

Canon Весели празници [beer]

Автор: bpavlov   
Дата:   24-12-10 18:20

pumabg, не че нещо, ама точно тези 2 снимки могат и с мобилен телефон да се направят

Автор: didesignbg   
Дата:   24-12-10 18:25

прекрасен обектив са направили от сигма, поредното потвърждение[smilie24]

Дата:   24-12-10 18:26

С мобилен са бе.. Джи-Ес-М от 98г. [smilie7]

Дата:   24-12-10 18:26

Автор: chipsy
Дата: 24-12-10 17:36

Не виждам с какво ще ме накара да сменя Канон 85/1.8 . Гледам също хората в B&H се оплакват от focus issues и хроматични аберации .

Ми... аз мога да кажа същите issues за 85/1,8. Обективът е класи над канона, ама много класи [smilie5] Снимал съм с 85/1,8, която и преди на ми е харесвала много, ама сега изобщо не ми харесва. Сигмата има контраст, живот, острота... абе ефекта УаУ просто. Не си спомням имам ли снимки на 1.4, но на 1.8 нито хроматични аберации видях, нито LoCA-та дразни. Там са, ама са толко малки, че изобщо не са релевантни дори за печат. Канонът е с отвратително лилавеене (PF), дето не се трае, и гнусни сферични аберации... Снимал съм повече с него, обаче неща като хало, аберации, фокус, стабилност, контраст и цветове - не може да стъпи на малкия пръст на сигмата...

За пълен размер нямам права, иначе с удоволствие [smilie25] Иначе съветвам който може, да го види и пипне обектива - любов от пръв поглед е. Огромно парче стъкло, много масивен и стабилно изработен, новото EX покритие е жестоко, фокуса е един път. Аз принципно съм пристрастен към Sigma продукти, ама този път сериозно са надминали себе си тия хора. [smilie24]

Публикацията е редактирана (24-12-10 18:28)

Дата:   24-12-10 18:31

Bpavlov, отиди в Мултимедийната работилница, там ще ти покажат за какво става въпрос ...
Според мен стархотен обектив, особенно за парите си .. Калибрирането обаче няма да го избегнеш от сега ти казвам!

Дата:   24-12-10 18:34

Ще мога да кажа скоро :) досега съм нямал сигма обективи, но от първата "среща" много ми допадна. И наистина новия финиш е супер! За другите неща...стискам палци да няма изненади и от цял кашон с %$№$%$№ да съм извадил !№$%$%§% [smilie18]
От всичко видяно в нета съм много приятно изненадан- снимки, ревюта...дано и в реални ситуации пак е така [beer]

Дата:   24-12-10 18:37

И аз усещам как ставам мега фен на Сигма!
Писна ми да ме правят на идиот тия Канон и Никон... За мен Сигмата има много по добро цветопредаване и отсича по добре! За цени въобще няма какво да коментираме ...

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: