Автор: sirkhann
Дата: 24-12-10 18:26
Автор: chipsy
Дата: 24-12-10 17:36
Не виждам с какво ще ме накара да сменя Канон 85/1.8 . Гледам също хората в B&H се оплакват от focus issues и хроматични аберации .
Ми... аз мога да кажа същите issues за 85/1,8. Обективът е класи над канона, ама много класи Снимал съм с 85/1,8, която и преди на ми е харесвала много, ама сега изобщо не ми харесва. Сигмата има контраст, живот, острота... абе ефекта УаУ просто. Не си спомням имам ли снимки на 1.4, но на 1.8 нито хроматични аберации видях, нито LoCA-та дразни. Там са, ама са толко малки, че изобщо не са релевантни дори за печат. Канонът е с отвратително лилавеене (PF), дето не се трае, и гнусни сферични аберации... Снимал съм повече с него, обаче неща като хало, аберации, фокус, стабилност, контраст и цветове - не може да стъпи на малкия пръст на сигмата...
За пълен размер нямам права, иначе с удоволствие Иначе съветвам който може, да го види и пипне обектива - любов от пръв поглед е. Огромно парче стъкло, много масивен и стабилно изработен, новото EX покритие е жестоко, фокуса е един път. Аз принципно съм пристрастен към Sigma продукти, ама този път сериозно са надминали себе си тия хора.
Публикацията е редактирана (24-12-10 18:28)
|
|