Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Има ли някой опит с Kenko PRO поляризиращ филтър?
Автор: kirilius   
Дата:   17-12-10 23:11

Търся си добър поляризиращ филтър (50мм) и попаднах на серията Kenko PRO. Има ли някой опит с тази марка? Някъде прочетох, че това всъщност е друг бранд на Hoya. Вярно ли е това?

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли някой опит с Kenko PRO поляризиращ филтър?
Автор: grisho69   
Дата:   18-12-10 00:58

Вярно е НОУА но аз лично предпочитам ноуа НД или НОУА super HMC

Дата:   18-12-10 05:33

Направил съм грешка - горе трябва да е 58, а не 50мм.

Автор: alsash   
Дата:   18-12-10 11:24

знам, че се върти пред обектива

Автор: gmg571208   
Дата:   18-12-10 23:29

Най-големият японски производител на фотофилтри HOYA постигна ненадминато качество с последните си серии високоразделителни филтри HD.
Hoya UV HD работят в неутрален цвят и се използват за да се гарантира, че качеството на снимките не е засегнато от ултравиолетовите лъчи, което обикновено се получава при дифузна светлина или мъгла. Филтрите спират ултравиолетовите лъчи и допускат само „видимата” светлина да премине през обектива. Резултатът е високо интензивни цветове и контраст. Вторичната функция на филтъра е да предпазва обектива от прах, водни капки, други замърсявания и механични увреждания.
Hoya CPL HD e най-просветленият филтър в света. Филтрите от тази серия осигуряват до 25% по-висока светопропускливост спрямо предлаганите от други производители просветлени филтри. Самият филтър въпреки че подобрява наситеността и контрастта и прави цветовете по-живи и искрящи, не променя цветният баланс на кадрите.
Филтрите от HD серия се предлагат в размери от 52 до 88мм. Всички филтри HD са изработени от закалено минерално стъкло, което прави филтъра удароустойчив. Стъклото отговаря на стандарта ANSI (ANSI Z80.3:2002), при който оптиката се тества за механична устойчивост със стоманени топки с различни размери и тегло, които се пускат свободно от височина 127 см (50 инча).
Друга специфика при филтрите от серията е използването на високо-прозрачен поляризиращ филм, който е същият като тези в последните поколения LCD екрани. Поляризационните филтри от серията са завършени по-нова технология с нанасяне на 8 слоя покритие, което осигурява до 99,35% пропускане на видима светлина и същевременно предпазва от натрупване на замърсявания, прах, вода и отпечатъци от пръсти. По този начин Hoya CPL HD се почистват и поддържат многократно по-лесно спрямо конвенционалните поляризационни филтри.

Лично се убедих в написаното - невероятен филтър - според мен няма алтернатива. Имал съм всякакви поляризационни филтри, но точно този е нещо различно - както беше казано някъде - качеството на снимката и с най-добрия обектив зависи от качеството на филтъра. Толкова светъл поляризационен филтър не съм виждал.
Във Фотопавлиона предлагат тези филтри на отлични цени (даже и отстъпки правят[smile] )

Автор: smaquen   
Дата:   19-12-10 00:07

имам кенко PRO1D UV имам и Hoya UV HD (резба 77)
бях в тази дилема преди известно време, купих за проба кенко PRO1D UV 77, не виждам разлика - може и да недовиждам :-)

http://www.thkphoto.com/ производителя е един и същ - всеки да си прави каквито иска изводи.

най-добрия тест - око да види ръка да пипне

Автор: sad3   
Дата:   19-12-10 00:54

Присъединявам се към групата.Hoya правят много добри филтри.Имам CPL 52mm и ми върши страхотна работа [smilie24]

Дата:   19-12-10 06:06

Благодаря за информацията!

Автор: alsash   
Дата:   19-12-10 09:00

http://www.thkphoto.com/products/hoya/HD-01.html

[smilie10] [smilie10] [smilie10] гледам и не вярвам на очите си

Автор: gpi72   
Дата:   19-12-10 10:21

Hoya правят добри филтри но ето каква е истината:
http://www.lenstip.com/115.4-article-Polarizing_filters_test_Results_and_summary.html

(Тоя линк съм го качвал поне в 3-4 подобни теми)

Автор: popov   
Дата:   19-12-10 10:54

В тази таблица не присъства Hoya HD, който е най-добрия на Hoya. Мисля даже, че е поляризационния с най-малки загуби на светлина (1.5 стопа). Покритието е много по-добро от старите на Hoya, които задържаха всички мръсотии по себе си и много трудно се чистеха.
B+W F-Pro имат предимството на бронзовия ринг, който не залепва за резбата на обектива за разлика от алуминиевия.

Автор: btzanev   
Дата:   19-12-10 11:41

Kenko Pro е чудесен филтър, няма да сбъркаш с него [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »