Автор: gmg571208
Дата: 18-12-10 23:29
Най-големият японски производител на фотофилтри HOYA постигна ненадминато качество с последните си серии високоразделителни филтри HD.
Hoya UV HD работят в неутрален цвят и се използват за да се гарантира, че качеството на снимките не е засегнато от ултравиолетовите лъчи, което обикновено се получава при дифузна светлина или мъгла. Филтрите спират ултравиолетовите лъчи и допускат само „видимата” светлина да премине през обектива. Резултатът е високо интензивни цветове и контраст. Вторичната функция на филтъра е да предпазва обектива от прах, водни капки, други замърсявания и механични увреждания.
Hoya CPL HD e най-просветленият филтър в света. Филтрите от тази серия осигуряват до 25% по-висока светопропускливост спрямо предлаганите от други производители просветлени филтри. Самият филтър въпреки че подобрява наситеността и контрастта и прави цветовете по-живи и искрящи, не променя цветният баланс на кадрите.
Филтрите от HD серия се предлагат в размери от 52 до 88мм. Всички филтри HD са изработени от закалено минерално стъкло, което прави филтъра удароустойчив. Стъклото отговаря на стандарта ANSI (ANSI Z80.3:2002), при който оптиката се тества за механична устойчивост със стоманени топки с различни размери и тегло, които се пускат свободно от височина 127 см (50 инча).
Друга специфика при филтрите от серията е използването на високо-прозрачен поляризиращ филм, който е същият като тези в последните поколения LCD екрани. Поляризационните филтри от серията са завършени по-нова технология с нанасяне на 8 слоя покритие, което осигурява до 99,35% пропускане на видима светлина и същевременно предпазва от натрупване на замърсявания, прах, вода и отпечатъци от пръсти. По този начин Hoya CPL HD се почистват и поддържат многократно по-лесно спрямо конвенционалните поляризационни филтри.
Лично се убедих в написаното - невероятен филтър - според мен няма алтернатива. Имал съм всякакви поляризационни филтри, но точно този е нещо различно - както беше казано някъде - качеството на снимката и с най-добрия обектив зависи от качеството на филтъра. Толкова светъл поляризационен филтър не съм виждал.
Във Фотопавлиона предлагат тези филтри на отлични цени (даже и отстъпки правят )
|
|