Автор: thesaint
Дата: 17-12-10 09:47
Здравейте народе!
От маса време на съм се логвал радвам се, че още не сте ме "забравили"! :)
Та моля помагайте с проблемата от заглавието...
Досега от съм имал 2 Панасоника FZ5 и FZ50. От първия бях по-доволен просто защото беше доста лек и компактен и правеше много приятни снимки! Втория е доста по-добър в много отношения, освен по размери и тегло, това че е 740 грама ме убива, просто не мога да го нося с мен навсякъде както FZ5-цата. Малко и поостаря...
Та в момента ме беше загонила чуденаката м/у т.н. травел зоом и турбо сапунер, но след 1 разходка в Намибия - определено искам турбо сапунер или DSLR за начинаещи. Да са леки и компактни е приоритет, би било идеално нещо с размерите на FZ5, но май вече няма такъв филм и при турбо сапунерките.
Иска ми се също да правят full HD movie.
Досега съм загледал Panasonic FZ100, а от DSLR-те Nikon 3100.
Сега, с DSLR-те определено нагазвам в непознати води... искам да ви помоля да ме ориентирате за какви парички говорим там (ще се пазарува от US), че не ми е много ясно. Например, искам ми се поне 12х увеличение, а обектива с който идва Nikona e 3x. Не знам още къде да проверя за обективи и подозирам, че свят ще ми се извърти от разнообразие, моля посъветвайте...
Единственото друго което не ми харесва при Nikon-a e, че няма въртящ се дисплей.
Помагайте моля на объркания човечец!![[smilie10]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie10.gif)
|
|