Автор: GIK
Дата: 19-11-10 20:18
Здравейте!
Трябва ми мастилено-струен фотопринтер и ще съм много благодарен за Вашите мнения.
Изчетох доста теми от форума защото до сега никога не съм се интересувал от темата т.е. знаех си, че копирането с мастилено-струен принтер е прекалено скъпо и така...
Та иска ми се да печатам снимки, (най-вече 10х15см) които хем да не са
много по-скъпи от студиините, хем да ми харесват, - сега като пиша малко не си вярвам - но някои от колегите споделиха завидни цени с неоригинални консумативи.
Примерно roro77 - iP 4300 цена 12-13 ст. на копие с ARO хартия и - с включени амортизационни
очисления за принтера(!) за 10 000 копия :)
има и други примери
Какво да избера.
Доста прехвалено е качеството на изображението (от темите) на каноните от сорта на iP4700 и като, че ли по-малко са хвалбите за Епсън със съответната цена (E Скот Келби се захласва от всички модели на марката:). Разбира се в повечето случаи ставаше въпрос за оригинални консумативи и от тук задачата става още по-трудна. Не съм виждал резултати и от двата, за това още повече ще оценя мнението на всеки който има опит и се вкючи в темата.
Какво ме притеснява.
Лесно ли се зареждат каноните с мастила? А Епсъните със система за непрекъснато подаване на мастило? ....и има ли вече такива и за Канон?
Кави са цените за копие с неоригинални консумативи?
Не на последно място и Много важно.
Какво ценя в принтера:
-цена на неоригинални консумативи
-качество на изображението с неоригинални консумативи
Какво не ме интересува:
-размера - 10х15 е пре-доволно, всичко отгоре не ми е необходимо, като се има предвид, че всички май пддържат А4
-скоростта на печат - всички на пазара са добри за мен
Не мисля да печатам кой знае колко стотици копия дневно но поне да радва качеството и да не ми съдира джоба! до колкото е възможно... вече мисля, че е.
За малките селфи модели не са оферта, а големите сублимационни... не съм готов още май за такава инвестиция...
Какво да ибера канон или Епсън. За цени какво да кажа - казвайте вие....
|
|