Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Принтер за снимки: мастила-хартия-цени-качество
Автор: GIK   
Дата:   19-11-10 20:18

Здравейте!
Трябва ми мастилено-струен фотопринтер и ще съм много благодарен за Вашите мнения.
Изчетох доста теми от форума защото до сега никога не съм се интересувал от темата т.е. знаех си, че копирането с мастилено-струен принтер е прекалено скъпо и така...

Та иска ми се да печатам снимки, (най-вече 10х15см) които хем да не са
много по-скъпи от студиините, хем да ми харесват, - сега като пиша малко не си вярвам - но някои от колегите споделиха завидни цени с неоригинални консумативи.

Примерно roro77 - iP 4300 цена 12-13 ст. на копие с ARO хартия и - с включени амортизационни
очисления за принтера(!) за 10 000 копия :)

има и други примери

Какво да избера.
Доста прехвалено е качеството на изображението (от темите) на каноните от сорта на iP4700 и като, че ли по-малко са хвалбите за Епсън със съответната цена (E Скот Келби се захласва от всички модели на марката:). Разбира се в повечето случаи ставаше въпрос за оригинални консумативи и от тук задачата става още по-трудна. Не съм виждал резултати и от двата, за това още повече ще оценя мнението на всеки който има опит и се вкючи в темата.

Какво ме притеснява.
Лесно ли се зареждат каноните с мастила? А Епсъните със система за непрекъснато подаване на мастило? ....и има ли вече такива и за Канон?

Кави са цените за копие с неоригинални консумативи?
Не на последно място и Много важно.

Какво ценя в принтера:
-цена на неоригинални консумативи
-качество на изображението с неоригинални консумативи

Какво не ме интересува:
-размера - 10х15 е пре-доволно, всичко отгоре не ми е необходимо, като се има предвид, че всички май пддържат А4
-скоростта на печат - всички на пазара са добри за мен

Не мисля да печатам кой знае колко стотици копия дневно но поне да радва качеството и да не ми съдира джоба! до колкото е възможно... вече мисля, че е.
За малките селфи модели не са оферта, а големите сублимационни... не съм готов още май за такава инвестиция...

Какво да ибера канон или Епсън. За цени какво да кажа - казвайте вие....

Отговори на това съобщение
 Re: Принтер за снимки: мастила-хартия-цени-качество
Автор: kote   
Дата:   20-11-10 20:47

канон
запознай се с разликите между моделите по отношение с ресетването
аз имам късмета да имам модел без чипове
ако ще печаташ всяка седмица и това за теб ти върши работа като бизнес или много сериозно хоби вземи епсън със система
качеството и при двата модела е еднакво
педимство е епсъна по отношение на обслужването че е по-рядка и по-лесна смяната на мастила
ползваи мастила на Prokart
потърси в гугъл имат офис в софия и варна
удобството е че продават зареждат и консултират
качеството е постоянно без изненади
може да ти харесат хартиите им имат разнообразни модели без да са скъпи
разбира се аро си остава най-бюджетния вариант особено по коледа[smilie5]
твой е избора ако маш колебания питай тях
в софия май имаха и принтери втора ръка със системи- попитай

Автор: biso   
Дата:   20-11-10 22:21

епсън [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   20-11-10 22:37

Ако ще искаш да ти харесват ще трябва да калибрираш монитора и принтера, както и да изучиш системата за управление на цвета. Дотук кое си направил?

Автор: GNTvideo   
Дата:   20-11-10 22:48

Имам Канон 4700 и Епсон А3 1400. Много съм ги тествал и 100% мога да заява, че Канона има по-голяма резолюция то това си го пише и в данните на принтера. Да не говорим, че докато Епсона напечата една снимка Канона печата 10.За цветовете няма да коментирам по този въпрос може много да се спори - някой снимки излизат по-добре на единия, а други на другия.

Дата:   20-11-10 23:25

asahi написа:

> Ако ще искаш да ти харесват ще трябва да калибрираш монитора и
> принтера, както и да изучиш системата за управление на цвета.
> Дотук кое си направил?

[smilie24] oт изброените неща имам само монитора/и/, та него само съм калибирал де [smile]

Публикацията е редактирана (20-11-10 23:39)

Дата:   20-11-10 23:38

Епсон 1400 почти не го слагах в сметките от гедна точка на цената и много негативи каза GNTvideo .... [smilie10]

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   20-11-10 23:40

Темата е точно на място, от една седмица обикалям магазините, избор - голям, ама какво да се купи.
Поне фото хартията сметнах, че 100 листа са около 16 лв. [ezik]
Ама всичко друго е мъгла, както и се очаква. [smilie11] [smilie25]

Поне марка и модел някой да се излъжи да посочи, ще има едно черпене за нова година.

нещо такова

или това

Публикацията е редактирана (20-11-10 23:48)

Дата:   20-11-10 23:45

баби за коя хартия си гледал

Дата:   20-11-10 23:49

В технополис, фото хартия 100 листа 10х15, около 16 лева.
нещо подобно

Публикацията е редактирана (22-11-10 02:42)

Автор: luboombre   
Дата:   21-11-10 14:17

Canon PIXMA iP4700
[smilie24]

Автор: Блясък   
Дата:   21-11-10 14:54

Купи си мастилка R-50 Епсън , най-добре със система. Моя работи три години без дефект, напоследък започна да прави стандартните простотийки - от много печат в корпуса и най-вече в главата се задържа влага и малко изпарено мастило, постепенно омазва електрониката (която кой умник е поставил в главата!!!) и тя запозва да се шашка. При пускане на принтера започва процедура по начално установяване на нови патрончета, или само почистване на главата. След това работи коректно. Следващата магария, която се очаква след много много работа е след 10-на страници непрестанно А4 да печата бавно. Някакъв авариен режим някакъв според мен. Всичко това се оправя със старателно разглобяване, спирт навсякъде, излъскване, подсушаване, и обратно зглобяване.
Но тези процедури отнемат време и пари, а новия екземпляр е само 100 лева.

А докато се стигне до тези симптоми сме изпечатали сигурно над 50 кг хартия [smilie5] така че : who care?

Автор: guben   
Дата:   21-11-10 14:59

Дали пуснаха вече ментета патрончета за канон 4600?

Автор: prisonbreak   
Дата:   21-11-10 15:35

Canon PIXMA iP4700
[smilie24]

Дата:   21-11-10 16:23

Блясък
и ти явно си печатил доста, смятал ли си себестойността на снимка

kote
ако модела е с чипове как се ресетват при ново зареждане; може ли да се зарежда преди да е напълно свършило мастилото за да не се налага ресетване

GNTvideo
щом канон за няма и 200лв печати с видимо по-висока резолюция от епсън за 800 [smilie8] тя става интересна темата

Дата:   21-11-10 16:42

Себестойността на 10х15 с АРО хартия е някъде между 10 и 12 ст в зависимост от мастилото. Стотинките също зависят и от системата за мастило. Различни фирмуери ресетват нивото на мастилото (във виртуалните патрончета) по различен начин. Моята система като свърши един цвят, обявява за свършили и всички, които са даже на средата по нивометъра. Обаче на колегата - цвят за цвят. Лошото е, че свършва на средата на листа и прекратява печата. При мен обаче често се презареждат всичките 6 цвята накуп. Това пести и хартия, и мастило (понеже смърка мастило всеки път като презарежда). Друг трик е да се инсталира не драйвера идващ с принтера, а да се дръпне от интернет. Там има два файла - драйвер, и менажер. Именно въпросния менажер смърка много мастило, при 'почистване' на дюзи прави голямо смъркане. Ако не се инсталира - разхитата на мастило е много по-малка, и всички процеси по почистване и презареждане протичат по-бързо и с по-малък разход на мастило.

Цената 10 ст е без амортизация на принтера!

Дата:   21-11-10 16:47

за чипове нищо не знам и затова сум добре
посочих ти къде да идеш при специалисти така ще си изясниш всички въпроси които имаш тук
казах ти
рядко печатане- канон
много печатане- епсън
10/15 снимка качеството е едно и също няма да може да ги различиш
тичкай при специалистите и разгледай какво има

Дата:   21-11-10 16:58

Блясък
себестойността на снимка е направо [smilie24] това е което не може да се провери в цените на мастилата на рафта - именно за колко снимки са, още повече, че свършват по различно време

коте
Prokart продават само Епсън разгледах ги още преди да пусна темата [smile] и ще се разходя до тях. Но смятам че тук мненията са по-обективни

Дата:   21-11-10 17:26

GIK не си прав
но ще разбереш като идеш
аз съм с канон и пазарувам оттам
това което ценя е постоянсттвото на качеството което не ебава дюзите

Дата:   21-11-10 19:28

kote
нищо против Prokart, има и други положителни мнения за тях тук - повече такива фирми да има [smilie24]

Автор: luboombre   
Дата:   21-11-10 21:23

от прокарт хартията ,защото аро е много лоша.

Автор: MarinY   
Дата:   21-11-10 22:37

Ако е за домашна употреба, всички въпроси са на място с изключение на този за цената на една снимка. да не говорим и за размерът, който ще принтваш.
За удоволствието да имаш кадър на хартия, минималният размер си е А4. Колко кадъра имаш на месец, заслужаващи си печат? 20-50- 100!!! При тези бройки, ще вземеш "изгоден" принтер, ще пестиш по един два лева на месец и ще се псуваш за избора.

[shtrak]

Може и да съм в грешка, но при съвременните (бюджетни) принтери, по-важна е хартията. Тя прави разликата!

Публикацията е редактирана (21-11-10 22:39)

Дата:   21-11-10 23:27

GIK, 100-грамка от Прокарт има за 10 и за 5 лв, като по-евтиното мастило прави по-верни цветове без профил [smilie5]
Ако се заредят всичките 6 мастилници с по 100 грама, бих изпечатал поне 400 листа А4.
А за колко снимки стига 100 грама мастило не може да се каже - зависи дали светли или наситени тонове печаташ [smilie3]

Дата:   22-11-10 02:39

Добре де, идва понеделник, време за пазарене на принтери, няма ли някой да каже последно, кой принтер е по-по-най?
С ниска цена, ниски консумативи и високо качество.. )))[smilie11] [smilie5]

Автор: MarinY   
Дата:   22-11-10 06:23

Вторият или третият по цена в магазина![smilie3]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »