Автор: surg
Дата: 17-11-10 11:24
с развитието на CHDK за Канон, през последните 3-4 г, този въпрос си го задавам няколко пъти годишно....
според мен, има смисъл в 2 случая
-много важни снимки, най често пейзаж , ползата е по добре разработване на светлите тонове, например бели облаци, до известна степен детайл, който обаче се вижда на 100 % кроп, и трудно в общ план
- макро, има полза за резолюцията, и понеже е макро с изпълване на кадъра се вижда и в общ план
от там нататък ползата е не съвместима с с РАв обаботка на голям обем файлове, за албумни снимки е безмислено...според мен пак
основен проблем си остава именно премахване на шум, видим при 100 % кроп...с Лайтроом след 3 та серия има подобрение
колкото до идеята 3 кадъра от един РАУ при тези апарати...?юхммм, ами при канон специално РАУ излиза 10 битов, има 2 бита повече от 8 на джипег, но не мисля че има чак единица разлика в динамиката че да се вади по твоя начин, като това и силно зависи от кокнкретния кадър и заснемане
в кадъра който си посочил , при този размер, без кроп, голяма полза не виждам , сенките в последният са прекалено светли, а могат да се добият спокойно с софтуерни средства и от джипег...
Публикацията е редактирана (17-11-10 11:44)
|
|