Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 panasonic dmc-fz28e-k или olympus sp-570uz
Автор: janis_sto   
Дата:   09-10-10 22:59

Здравейте. Аз съм любител на фотографията от скоро и имам нужда от малко помощ. Не знам кой от двата апарата да си закупя, а именно:
- panasonic dmc-fz28e-k
- olympus sp-570uz
Ще бъда много благодарен, ако някой ми даде своето мнение. Разликата в цените е безобидна и не я кометирам. Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: panasonic dmc-fz28e-k или olympus sp-570uz
Автор: leo34   
Дата:   09-10-10 23:25

Аз ти препоръчвам панасоника. Преди снимах с FZ28, после го продадох и си купих DSLR. За олимпуса не знам, но до колкото знам панасоника е по-добър. Успех!

Автор: kapitancho   
Дата:   09-10-10 23:59

С двете ръце за Паната.

Автор: mitku   
Дата:   10-10-10 01:06

Паналайката, естествено. [smilie24]

Автор: moketa   
Дата:   10-10-10 12:30

"Олито" е добра машинка, но има един основен недостатък- системата му за автофокус работи бавно и трудно на по-тъмни места. По-добри са по-ранните модели- например 560.
И аз бих те посъветвал за Паната.

Автор: mi6o_mmm   
Дата:   10-10-10 13:38

Здравей!
Мисля , че мога да ти бъда полезен , защото три години четох за панасоник и олимпус , както и за някои други.Интересувах се от ултра зум.Алтернативите рез цялото време се въртяха около посочените от теб два фотоапарата.Разликите не са големи.Например матриците им са абсолютно еднакви , съвместна разработка и се произвеждат на едно място.Оптиката и на двата апарата е добра.Панасоник имат страшно много привърженици, които обаче ( в по-голямата си част) не биха могли да ти обяснят защо панасоника е по-добор.Реално той не е по-добър.Двата апарата са с почти еднакви възможности и са в един ценови клас.Цената на панасоника е малко по-висока , най-вече поради по-голямата реклама.Аз си купих олимпус sp 570 uz.Купих го преди два месеца.мисля , че беше или последния или предпоследния нов апарат в България , от този модел.Може да има и други.Взех го за 521 лв от техномаркит.Като купих карта памет 2 гб М+ за 29 и 4 бр батерии саню енелуп със зарядно за 39 лв доближава 600 лв.Ще му купя и чантичка.Искам да отбележа , че трябваше да бъде с оригинални зарядни батерии на олимпус , но се оказа , че е с алкални на панасоник.Предполагам някъде са ги сменили но като говорих с други хора се оказа , че в бг това е всеобща практика.Относно това , че старите модели на олимпус и конкретно визирания 560 са по- добри има нужда от пояснения.Да старите модели в класа на супер зум са по- добри но това е относително.Те разполагат с пълни ръчни настройко за разлика от новите 800 и 600 , които са по-потребителски и по-масово изработени-Нямат визьор , нямат RAW.Мисля че и ръчните им настройки са поокастрени.Модела посочен от теб има както РАВ така и визьор , така и наистина пълни ръчни настройки.Това е последния модел на олимпус от този клас поддържащ РАВ.Например следващия модел 590 не го поддържа.Освен това 570 е единствения апарат от ултра зум серията , на който зума се регулира от ринг на обектива , а не от копче.Посочения 560 като по- стар и по- добър , изобщо не е такъв.Той излезе заедно с 570 и е негов бюджетен вариант с леко окастрени възможности.Аз се колебаех дълго време но накрая взех този модел , най-вече заради добрата цена.Обаче не съжалявам.Той е единствения за който би важало определението "полупрофесионален"Ще ти дам и някои теми от форума , ако мога и линкове на хора работещи с олимпус .Моя съвет е олимпус сп 570 уз ако намяш пари за панасоник фз 100

Дата:   10-10-10 13:44

Отговор на мое запитване от съфорумника kiss_
Здравей, съжалявам, че толкова късно ти отговарям. Матриците на Олимпус наистина се правят от Панасоник. Ако питаш мен си купи ФЗ28 или Олимпус Е410 с двойния кит. Олимпус се предлага с най-дорите китови обективи. Хубавото при матриците на Панасоник е меренето на светлината /баланс на бялото/ и цветовото предаване. Имам ФЗ50 и за почти 4 месеца не ми се е налагало да правя корекции по снимките. Във photo-cult.com има един автор TERMINATOR, разгледай снимките правени с FZ50. Аз лично никога няма да си купя Канон или Нокон. Бих си купил Олумпус. Размера също е доста важен. Олито е в пъти по - компактно и ергономично от Канон или Никон /не че са лоши, напротив/. Иначе каквато и сапунерка да си купиш ще има повече шум от ДСЛР. Ако не печаташ на повече от 60х40 то ва не проблем. Според мен бъдещето е в апарати от типа на Panasonic G1 именно заради размера и липсата на огледало. Колкото по - малко механика толкова по - добре. Дано да съм бил полезен. Успех!

Дата:   10-10-10 13:50

https://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=43370
това трябва да е потребителския профил на съфорумника "Valsomir" , той снима с сп 590 уз и е мн любезен.

Дата:   10-10-10 13:58

http://photo-cult.com/reviews.php?eid=2574&camera
http://photo-cult.com/album.php?ord=votes&cam=2574
това са линкове във фотокулт ,ревю и снимки правени с ср 570 уз , потребителя писал ревюто е една изключително любезна дама , която сподели опита си с апарата , когато я попитах.
https://photo-forum.net/ebook/start.htm
това е мн полезен сайт
http://www.macropic.net/
още един такъв и още един
http://markishki.hit.bg/dictionary/Dictionary.htm
искам също така да ти кажа че съм сгрешил , бюджетния вариант е сп 565 уз а не 560
дано съм бил полезен
относно панасоника има изключително мн инфо , дори и ревю в този сайт

Публикацията е редактирана (10-10-10 14:00)

Дата:   11-10-10 21:18

Благодаря много на всички. Страхотно отзивчиви сте. Това ме радва много. Страхотен форум.

Дата:   12-10-10 20:53

ами остава да ни информишаш какво си си купил и да публикуваш снимки.

Дата:   15-10-10 21:00

Определено предпочитанията са ми към панасоник. И даже май е по-добре Panasonic Lumix FZ 38, но сега почнах да проучвам и PowerShot SX20 IS. Аз лично до сега имах канон и съм много доволен от него, но беше изцяло с автоматични функции. Ако някой е работил с този канон и сподели мнение ще бъда благодарен.

Автор: vicky88   
Дата:   25-10-10 16:33

Тъй като и аз се колебая между тези двата ми е интересно да знам някои неща. Олимпуса определено е добър но ме притеснява че не с нито li-ion нито някакъв друг вид батерия, моля ви кажете ако се вземе зарядно издържат ли въпросните АА батерии :(

Публикацията е редактирана (25-10-10 16:42)

Автор: surg   
Дата:   25-10-10 19:00

пиксели , зоомове изобщо не са важни при по насочен избор на апарат особено в този клас

важни са неща като

- обща ергономика
- бърз достъп до ИЗО кореция на експозиция бленда и др. основни функции
- скорост на тръване, фокус, запис на снимка и готовност за следваща
- техническо коректно мерене
- скорост на движение из зоома, и брой стъпки
- начална и крайна най малка бленда при даден зоом
- качество и вид стабилизация
- качество на оптиката в началото средата и края на зоома
- опт. зоом при видео
- наличие на РАВ да речем
- въртящ се дисплей
- брой снимки в скунда за този който му трябва
и най важното общо качество на снимката най накрая

Олитата от серия 5хх 6хх та до 8хх са с дълъг списък числа в спецификацията, но зад тях се крие апарат който тръгва няколко скеунди, мести фокуса и зоома бавно, след снимка иска секудни за запис, а след РАВ много секунди, има не ясна оптика в двата края, тръгва от бленди в дват акрая на зоома с по 2 стъпки по затворено от другите, а това вдига ИЗО, и шума, има много шум по принцип, не добра стабилизация, пресилва светлитв тонове и още някои неща, всичко това е по зле спрямо основните конкуренти - Панасоник и Канон

от двата апарата по добрият е кой да е на Панасоник, а 28 конкретно е един от най добрите...

Публикацията е редактирана (25-10-10 19:03)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »