Автор: mi6o_mmm
Дата: 10-10-10 13:38
Здравей!
Мисля , че мога да ти бъда полезен , защото три години четох за панасоник и олимпус , както и за някои други.Интересувах се от ултра зум.Алтернативите рез цялото време се въртяха около посочените от теб два фотоапарата.Разликите не са големи.Например матриците им са абсолютно еднакви , съвместна разработка и се произвеждат на едно място.Оптиката и на двата апарата е добра.Панасоник имат страшно много привърженици, които обаче ( в по-голямата си част) не биха могли да ти обяснят защо панасоника е по-добор.Реално той не е по-добър.Двата апарата са с почти еднакви възможности и са в един ценови клас.Цената на панасоника е малко по-висока , най-вече поради по-голямата реклама.Аз си купих олимпус sp 570 uz.Купих го преди два месеца.мисля , че беше или последния или предпоследния нов апарат в България , от този модел.Може да има и други.Взех го за 521 лв от техномаркит.Като купих карта памет 2 гб М+ за 29 и 4 бр батерии саню енелуп със зарядно за 39 лв доближава 600 лв.Ще му купя и чантичка.Искам да отбележа , че трябваше да бъде с оригинални зарядни батерии на олимпус , но се оказа , че е с алкални на панасоник.Предполагам някъде са ги сменили но като говорих с други хора се оказа , че в бг това е всеобща практика.Относно това , че старите модели на олимпус и конкретно визирания 560 са по- добри има нужда от пояснения.Да старите модели в класа на супер зум са по- добри но това е относително.Те разполагат с пълни ръчни настройко за разлика от новите 800 и 600 , които са по-потребителски и по-масово изработени-Нямат визьор , нямат RAW.Мисля че и ръчните им настройки са поокастрени.Модела посочен от теб има както РАВ така и визьор , така и наистина пълни ръчни настройки.Това е последния модел на олимпус от този клас поддържащ РАВ.Например следващия модел 590 не го поддържа.Освен това 570 е единствения апарат от ултра зум серията , на който зума се регулира от ринг на обектива , а не от копче.Посочения 560 като по- стар и по- добър , изобщо не е такъв.Той излезе заедно с 570 и е негов бюджетен вариант с леко окастрени възможности.Аз се колебаех дълго време но накрая взех този модел , най-вече заради добрата цена.Обаче не съжалявам.Той е единствения за който би важало определението "полупрофесионален"Ще ти дам и някои теми от форума , ако мога и линкове на хора работещи с олимпус .Моя съвет е олимпус сп 570 уз ако намяш пари за панасоник фз 100
|
|