Автор: filmmaking
Дата: 28-09-10 21:44
Здравейте колеги!
Не е петък, но веселяците за които всеки ден е петък са добре дошли да се пошегуват в темата, която всъщност е съвсем сериозна.
Та въпроса е следния - намирате ли разлики между картинката и видеото на 550Д и 7Д, като се има в предвид ако двете тела се поставят в еднакви условия със еднакви обективи и настройки? Ако намирате какви са те и можете ли да ги подкрепите със примери.
Аз специално съм снимал с 550Д с няколко обектива и останах много очарован от картинката, динамиката, шума и т.н. Със 7Д не съм имал възможност да снимам, но от стотиците ревюта, семпли и тестове не намирам никаква разлика във видеото и снимките на двата апарата.
Разбира се, че по-добрия автофокус, microadjustment-а и разни други щуротийки в 7Д, повишават шанса картинката да бъде по-добра, но въпреки това аз не усещам някаква разлика.
Нека се има в предвид че сравняваме само изходния резултат (снимки и видео) тоест - изключваме ергономия, AF microadjustment, по добрата автофокусна система, материал, кадри в секунда и т.н...)
Ще ми е интересно да прочета вашите мнения.
Поздрави
|
|