Автор: Блясък
Дата: 28-09-10 19:05
Като гледам на снимчиците, и двете нямат изведен бутон отгоре върху патрончетата за ресетване. В такъв случай, сле като принтера каже, че патрончето е свършило, вместо да натискаш въпросния липсващ бутон, откачаш конкретния цвят патронче (с което се нулира) и отново го щракваш към главата. И това неминуемо води до влизане на въздух в главата, следва проблеми в дадения цвят след няколко снимки, следва процедура по чистене на главата, която смуква поне 1 мл мастило, а и на всичко отгоре, това постоянно вадене и нахлузване на патрончето води неминуемо и до скапване на патрончето механично.
Моята система има отгоре бутон, когато принтера изреве, че цвета е свършил го натискам, и казвам на принтера че съм сменил цвета. Чисто и интелигентно. Имам система вече три години без никакъв проблем с печатането, засмукан въздух и т.н. Горещо препоръчвам да питаш за въпросния бутон преди да поръчаш.
Също така посети сайта на ПроКарт (виж в гугъл, сега не ми се търси), там внасят изпитани системи и мастила.
Тънък момент в пазаренето е, тези цени които дават за пълни с мастило системи ли са, или празни пластмаски. ;)
Успех!
Публикацията е редактирана (28-09-10 19:38)
|
|