Автор: violator
Дата: 24-09-10 21:44
GenaDP, зная .... когато казвам камера нека се разбира тялото и оптика. Преди да пусна темата съм попрочел тук там. Проумяването, на това как са изградени и как работят разни фотографски неща не е проблем.... даже много обичам да се ровя и да експериментирам. Знаеш ли как вървят цените на камерите, които препоръчваш?
deus_ex_machina, разбирам какво имаш предвид за форматите. Мислих си за 9Х12.... евентуално следващите по големина ... 10Х15.... или там в инчове, ако се мери. Конкретно като въпрос в темата... До какъв размер ще е практично да се мъкне по улиците? Верно, че "луд умора нема", но все пак ми е интересно мнението на тези, които ще се включат.
При 9Х12 мога да сканирам негатив. Ако пък го преснема с цифровото фото и една педесятка... /както често правя... / при най - малкото предметно разстояние запълвам почти цялата матрица. При по - големите формати ще губя детайл...... т.е няма смисъл да ги преснемам с фотоапарат, нямам и скенер, през който да минат.
Контактните копия ще са ОК от филм... от хартия експериментирам, но все повече се увличам по тях. При 9Х12 мога да си ги гледам само аз или вие, ако ми дойдете на гости или ако пусна малки сканове тук.
За увеличител над 9Х12 не може да става и дума.... за сега 9Х12 също е под въпрос.
Така както разсъждавам май, май си поотговорих на въпроса ....
Значи 9Х12..... по - малка и удобна за носене камера, повече възможни за мен техники за копиране или скан...., предполагам и по - евтино ще е всичко. Ако греша поправете ме.
Колко, обаче ще изгубя ако избера най - малкия размер рамка?
Ще проуча за Graflex, но нека си поговорим и за цени.... и за оптиката и всичко което се сетите, че е полезно.
Предполагам колко може да се пише, но ще съм ви благодарен, ако се включите и с малко.
|
|