Автор: shsphoto
Дата: 18-08-10 21:09
Друг вариант е EF-S 15-85 IS USM, не е с постоянна бленда, но с вградения стабилизатор върши работа и е по-широк и по-дълъг, той е съпоставим с 28-135 за ФФ, но е доста по-качествен от него, с изключение на това че има малко повече винетиране на максимално отворена бленда.Според мен 15-85 е идеалното решение за средния обхват, нагоре надграждаш със EF 70-300 IS USM и си готов.Ако ти трябва още по широко - EF-S 10-22.
Ако знаех колко е по-добър от 28-135(с който съм в момента) щях да събера още малко пари и да си взема един 15-85, а сега трябва да взимам и него и 70-300 за да имам добро качество на 7D.За мен 15 е достатъчно широко така, че с 2 обектива ще съм напълно комплектован.
Това, че някои обективи имат буква L не значи във всички случаи, че са по качествени от другите дето нямат, особенно от тези дето са EF-S. Колегата дето се изказа за L серията може ли да ми каже кой обектив за ФФ е със сходни или по добри качества от EF-S 17-55 F2.8 IS USM - съпоставен от фф гледна точка?
Няма такъв колега, прерови темите, имаше една за широк обектив за кропка дето търсеше човека и ще видиш, че в момента няма по-добър от него - от Л серията съпоставимия 24-70 е с бленда 2.8, но няма стабилизатор, а 24-105 има стабилизатор но над 70мм остротата му пада доста - в момента положението е такова, че да имаш кроп тяло на Канон е по-добре отколкото ФФ, защото може да ползваш всички обективи, и е много по-евтино на всичко отгоре.
|
|