Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Платката на хард Диска
Автор: MauMyHa   
Дата:   10-08-10 19:25

Обичам да включвам компътърт си сутрин. Превърнало се е в ритуал. Пия си кафето проверявам си пощата, качвам си снимчици, ровя се във ФФ и другите два най-популярни фото-сайтове в българия[smilie5] Понякога просто го включвам и излизам да снимам в моето "студио" със един единствен източник на светлина[smilie5], това се случва много рано сутрин и когато приключа със снимането на паяжини, тревички, водни кончета, обикновенни златки и въобще квото ми хване окото за интересно[smilie24]
От 2002 година само веднъж ме предаде като изгоря захранването и мисля памет беше, смених купих и така от 3-4 години насам. упгрейдвах с 80Гб Хард-диск купих още памет, 256 видео, нов монитор и всичко си беше на ред.
Миналата седмица в събота, връщам се от снимки и гледам компютърът ни вопъл ни стон, рекох си тока ще да е спирал тия от "Юзината" пак са правили "Дискотека" [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Сядам на шевският стол и цъкам, цъкам копче но компютър.... ЙОК.
Изкорубвам всички кабели и в голямата чанта, ще го водя на компютерен "доктор" [smilie24]
Човекът ми казва, няма к`во друго да е, ще ти трябва ново захранване. Дадох му парички и с уговорката да си го взема понеделник с ново захранване.

Връща се човекът от работа, намерил е захранване, сменил го е, и ми съобщава че голямият хард не ще да отлепи [smilie10]
Изправиха ми се косите, а те са много дълги[smilie10] Отивам у тях да си го взема и ми съобщава че платката на харда е гръмнала.
Питам го, как може да спасим и дали е възможно въобще да се доберем до информацията на диска?
-Да казва, възможно е при положение, че се намери абсолютно същият модел хард и се замести платката до толкова колкото да се източи информацията. А, тя хич не е малко, 50 гигабайта снимки, снимано в продължение на месец и пловина на зад. Като ударен с парцал съм, нямам достъп до трудът ми, до моите си произведения, нищо!
Ще си седят капсоловани тези 50 гигабайта снимки докато не се открие въпростната платка, а според обясненията на компютърният доктор такива не се произвеждат вече, каза че е почти невъзможно да се направи нещо в разтояние до една седмица, месец че и повече, но за седмица никога. Най-лошият проблем са средствата.
Не ми трябва просто нов хард, а цял компютър т.е. минимум 500 лева. Аз нямам постоянни доходи, знаете как е!
Много се надявах като поприключи сезона да се хвана да избера най-доброто да ги накатеря по сток сайтове, да се разходя на сам на там да предложа някой друг кадър да се опитам да изкарам някой лев, но бъдещите ми планове бяха погребени със изгорялата платка на ХАРД диска ми. [smilie23]
Съсипан съм, нито мога си взема нов компютър нито нов диск, няма как да се лиша от оскъдният ми залък и текущите ми разходи.
Нито мога да снимам и да качвам снимки от фотоапарата на компютърът ми, чуствам се като с отрязани ръце, това което прява вече повече от 3 години изведнъж беше преустановено, да оставим ритуалът с кафето. Какъв е смисълът да снинам като нямам физическа възможност да източвам снимките[smilie8]

В безизходица съм[cool]
благодаря че прочетохте тези редове[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Платката на хард Диска
Автор: asahi   
Дата:   10-08-10 19:31

Сори. Итема, 7-ми километър, София.

Автор: lusco   
Дата:   10-08-10 19:34

ахахи ме изтпревари , виж и tcsbg.com

Автор: etoshev   
Дата:   10-08-10 19:54

Напиши модела на HDD-доста хора се занимават - току виж се намерил същия "голям 80ГБ" [smilie18] диск-вече се борави с ТБ,така че и цената ще е смешна-и дано личния доктор не те е подвел че е управлвнието на диска [beer]

Автор: gpi72   
Дата:   10-08-10 19:57

Кажи какъв е модела на диска, може някой да има такъв и да помогне.
В краен случай в eBay вероятно ще може да се намери нещо.
Ето малко инфо по въпроса и тук:
http://geekyprojects.com/storage/how-to-recover-data-from-a-broken-hard-drive/

Публикацията е редактирана (10-08-10 19:59)

Автор: стоп   
Дата:   10-08-10 21:05

Кажи модела на диска - имам разни из офиса пазени за такива цели.
Като те слушам - може да е 80Г Макстор - бяха доста популярни по това време дето си купувал твоя.
Трябва ти не само същата платка а и същата версия на фърмуера.
Ако е по-дърт диска - може да минеш и само с платка.

Публикацията е редактирана (10-08-10 21:07)

Дата:   10-08-10 21:22

В момента се опитвам да се свържа с човека, у него ми е диска той най добре ще ме информира за модела и неговите параметри. Благодаря ви предварително [smilie7]

Дата:   10-08-10 21:31

Като гледам диска ти е на 8 годинки - което си е много.
Един съвет: направо го носи към Величко в Итема - http://itemav.com - да ти свали данните.
Ще ти излезе към 100тина лева ако не са се скапали главите или шпиндела или не са надрани плочите.
Пича е свестен и ако смачкаш каскета може и по-йофтинко да ти излезе.

Публикацията е редактирана (10-08-10 21:31)

Автор: Jim__Beam   
Дата:   10-08-10 21:37

Братле , съчуствам ти .....
Имам същия проблем с предния ми лаптоп - платката на харда - тотална щета !!
Всичко което не бях прехвърлил на външния , остана там [smilie9]

Кока колата ебава мамата на лаптоповете , да го знаете от мене [smilie7]

После ще кача снимка на моя , па може да излезе зайче от храстите .....

Автор: tvk75   
Дата:   10-08-10 21:49

дай снимка на етикетчето на диска,та да помислим [smile]

Автор: mravunko   
Дата:   10-08-10 21:54

аз имам 80тки Хитачи на работа, доста бройки, ако е такъв, дай да видим дали ще е същата платка.

Автор: Jim__Beam   
Дата:   10-08-10 22:21

Те го и моя проблем ...

Ако , някой нещо .... тинтири-минтири ...
... дори и информация , къде може да се дръпне съдържанието - пак е файда [smilie24]

http://i675.photobucket.com/albums/vv114/Jim__Beam/AUCTION%20BG/HARD%20DISK/IMG_0001.jpg

http://i675.photobucket.com/albums/vv114/Jim__Beam/AUCTION%20BG/HARD%20DISK/IMG_0001-1.jpg

http://i675.photobucket.com/albums/vv114/Jim__Beam/AUCTION%20BG/HARD%20DISK/IMG_0002.jpg

Маймуна , качвай и твоя ! Мое па да се намери някой спец да ни помогне [beer]

Автор: nacho1   
Дата:   10-08-10 22:56

Ритуал за кафе имаш, а ритуал за копие на труда ти нямаш ?? Почти 10 години карах на един хард + CD дискове, но сега с тези цени просто е жалко, ако нямаш пари за втори хард. Пускай модела на харда все някой може да измъкне отнякъде същият модел - моят го продадох преди 1,5г за 35 лв, защото беше АТА. Като изключим сакатлъка с даните ти, проблемът ти струва 100 лв. (ако искаш да си решиш тотално проблема с архива), дори и по-малко, ако правиш разни гимнастики.

п.п. хубави снимки имаш и ще е жалко да си ги загубил ... 50 Гб са 12 DVD диска х 0,50 лв ... ?? Ако все пак нищо не е останало читаво подобна конфигурации има за около 100-120лв. Отивай при "Етема" да видят какво може да се направи, дори и да трябва да събираш пари. Те поне знаят какво може да се направи .. успех [smilie24]

Автор: flancer   
Дата:   11-08-10 00:02

Маймуна, пренеси се на hardwarebg.com/forum в общи хардуерни проблеми, много по - голям шанс има да се намери платка за всеки хард...
п.с. сори за рекламата на друг форум, но там е правилното място. Ако си в София, може и безплатно да те огрее, ако не, ами всичко става. Итема не го забравяй като краен вариант, дори начален ако имаш парите. И помоли майстора да не пуска излишно харддиска, да не се опука съвсем... Е и да провери пак дали това е проблема де, колко му е дъното да се е гръмнало заедно със захранването... Късмет...

Автор: asahi   
Дата:   11-08-10 00:08

Сега погледнах ценовата листа на Мост. Под 200 лева има чудни дискове 1-1,5 терабайта. Как да не си вземе човек един за бекъп?

Дата:   11-08-10 07:22

Благодаря на всички за моралната подкрепа. Той човекът си ми е спец, аз тръбя за да мога да помогна с намирането на същият модел който го купих преди 2-4 години и имаше проблем със закачането на Дъното. Та купувах няква допълнителна джада за да можем да закачим харда и стана, Ама Спеца каза, че имемонно заради тази хватка го е отнесъл диска [smilie7]

Дата:   11-08-10 08:49

Дай си модела на диска - ако може снимка на горната и долната страна.
Ако са ти мнооооого важни данните/файлите недей да експериментираш, а бегай при Величко.
Ако ти се играе, дай модела и ще видим,
Имам разни стари дискове дето ги държим в офиса точно за такива цели.

Дата:   11-08-10 09:19

модела е хич го не бива(ХИТАЧИ) [smilie18]
Чакам човека ми прати снимка по мейла[smilie5]
А, за Величко си спомням даже и офиса го знам тям в дъното в дясно или ляво от асансьора в зависимост от това дали излизаш или чакаш от/пред асансьора [smilie5] [smilie6]
Моя човек също е надежден, ама на него мога да дам отсрочка за паричките а на Величко или някой друг мога да платя само с една хранилка със черешова кора [ezik]

та сега и сформирах цената на хранилката 100 лева [smilie18] [thankyou] [beer] [shtrak]

Автор: riddick   
Дата:   11-08-10 09:51

Кората не е ли от бреза[smilie10] Такава череша не бях виждал[smilie5]

Успех в спасяването[smilie24]

Дата:   11-08-10 10:10

точно тази я подарих и имам само снимка на тази хранлика иначе ходя в гората и се оглеждам за паднали дървета и клони които могат да ми слвършат работа имам цели две от череша дива [ezik]

Господа тук можете да видите снимка на Хард диска [smilie24]

Автор: nickey71   
Дата:   11-08-10 11:46

На мен ми се е случвало компа ми да не пали.Естествено първата мисъл е че захранването е изпаткало.Но не.
А Ти провери ли батерията на биоса?

Дата:   11-08-10 12:54

Аз, в момента ти пиша от същият проблематичен компютър, явно не е батерията[smilie18]

Автор: adash   
Дата:   11-08-10 13:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   11-08-10 13:13

До колкото разбрах моделът трябва да е абсолютно същият!!!

[smilie24]

Автор: Зорки   
Дата:   11-08-10 15:05

И аз пазя един хард Toshiba с изгоряла платка.
Една година търсих, че има доста снимки на него, ама не, не се намери........[smilie21]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »