Автор: MauMyHa
Дата: 10-08-10 19:25
Обичам да включвам компътърт си сутрин. Превърнало се е в ритуал. Пия си кафето проверявам си пощата, качвам си снимчици, ровя се във ФФ и другите два най-популярни фото-сайтове в българия Понякога просто го включвам и излизам да снимам в моето "студио" със един единствен източник на светлина , това се случва много рано сутрин и когато приключа със снимането на паяжини, тревички, водни кончета, обикновенни златки и въобще квото ми хване окото за интересно
От 2002 година само веднъж ме предаде като изгоря захранването и мисля памет беше, смених купих и така от 3-4 години насам. упгрейдвах с 80Гб Хард-диск купих още памет, 256 видео, нов монитор и всичко си беше на ред.
Миналата седмица в събота, връщам се от снимки и гледам компютърът ни вопъл ни стон, рекох си тока ще да е спирал тия от "Юзината" пак са правили "Дискотека"
Сядам на шевският стол и цъкам, цъкам копче но компютър.... ЙОК.
Изкорубвам всички кабели и в голямата чанта, ще го водя на компютерен "доктор"
Човекът ми казва, няма к`во друго да е, ще ти трябва ново захранване. Дадох му парички и с уговорката да си го взема понеделник с ново захранване.
Връща се човекът от работа, намерил е захранване, сменил го е, и ми съобщава че голямият хард не ще да отлепи
Изправиха ми се косите, а те са много дълги Отивам у тях да си го взема и ми съобщава че платката на харда е гръмнала.
Питам го, как може да спасим и дали е възможно въобще да се доберем до информацията на диска?
-Да казва, възможно е при положение, че се намери абсолютно същият модел хард и се замести платката до толкова колкото да се източи информацията. А, тя хич не е малко, 50 гигабайта снимки, снимано в продължение на месец и пловина на зад. Като ударен с парцал съм, нямам достъп до трудът ми, до моите си произведения, нищо!
Ще си седят капсоловани тези 50 гигабайта снимки докато не се открие въпростната платка, а според обясненията на компютърният доктор такива не се произвеждат вече, каза че е почти невъзможно да се направи нещо в разтояние до една седмица, месец че и повече, но за седмица никога. Най-лошият проблем са средствата.
Не ми трябва просто нов хард, а цял компютър т.е. минимум 500 лева. Аз нямам постоянни доходи, знаете как е!
Много се надявах като поприключи сезона да се хвана да избера най-доброто да ги накатеря по сток сайтове, да се разходя на сам на там да предложа някой друг кадър да се опитам да изкарам някой лев, но бъдещите ми планове бяха погребени със изгорялата платка на ХАРД диска ми.
Съсипан съм, нито мога си взема нов компютър нито нов диск, няма как да се лиша от оскъдният ми залък и текущите ми разходи.
Нито мога да снимам и да качвам снимки от фотоапарата на компютърът ми, чуствам се като с отрязани ръце, това което прява вече повече от 3 години изведнъж беше преустановено, да оставим ритуалът с кафето. Какъв е смисълът да снинам като нямам физическа възможност да източвам снимките
В безизходица съм
благодаря че прочетохте тези редове
|
|