Автор: millaa
Дата: 05-08-10 12:49
Здравейте, мили хора! Престраших се и аз да се набъркам във форумчето ви с молба да ударите по едно рамо. Нямам опит, освен любителски. Желание ... или любов и чувство към хубавите снимки и фотографията никога не ми е липсвало, а сапунерчето винаги е било незабравима вещ в дамската ми чанта. То вече остаря, а аз имам голям мерак за нещо по-хубавичко. Ще ми се да си взема нещичко и то да е новичко (обичам си вещите и много си ги пазя). Според доста ограничения ми бюджет, който дори още не съм приготвила, то трябва да е до 1000 лв. Вариантите са Nikon D 5000 или може би Pentax K-x .... знам ли и аз. Не съм наясно и с обективите След покупката извесно време едва ли ще мога да заделям и да давам някакви цифри за обективи, затова това което ще е първоначално трябва да покрива нуждите ми. Най-голямата ми муза и вдъхновение е детенцето ми, което е на годинка и половина. Снимам го откакто се е родило, а вие си представяте за какво става дума – вкъщи (спи, яде, лази, тича, смее се, плаче ), навън - в градинкката, в парка, с приятелчетата... непрекъснато е в движение, а сега идват и бебешки партита. Обичам да го снимам портретно (доколкото това е било възможно) и да улавям всякаквите детски гримаси и мигове. Пейзажи – обичам много, но едва ли ще ми се налага много често да снимам. А спортни събития, дива природа и снимки през нощта пък съвсем не.
Кажете сега офертата Nikon D5000 body + Nikkor 18-55mm II ще свърши ли работа за това, което ми трябва? Знам, че никона няма мотор, но така и не мога да разбера доколко това може да ми е проблем? Дали при тези ми нужди ще страдам от липсата на нещо? За тези ми нужди, дали ще има обектив, който значително да ми липсва (в случай, че все пак успея да отделям за това - не изключвам варианта)? А за Pentax какво ще кажете? Кажете кой от двата (мен ме тегли повече към никонката, още повече че и сапунерката е такава и много ме радваше на времето, пък и още)? Кажете кои са обективите които е хубаво да имам – по-универсални и по за разкош ?
Благодаря ви много за отделеното време. Не бих ви притеснявала тук...опитвам се да чета и да се ограмотявам сама доколкото това ми е възможно и съжалявам, че задавам тъпи въпроси.
|
|