Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Canon или Nikon
Автор: Caka1ueB   
Дата:   24-06-10 11:51

Мисля да си купувам фотоапаратче и съм разколебан мижду два модела
Canon EOS 1000 и Nikon D3000
Ще се радвам да споделите мнение и аргументи...
Благодаря ви!
И както обичам да казвам - на фокус :)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon или Nikon
Автор: snoopoff   
Дата:   24-06-10 11:53

[smilie24] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: plamendoc   
Дата:   24-06-10 11:54

ЕЕЕ Петък е утре [smilie24]

Автор: oleven   
Дата:   24-06-10 11:57

отива за пуканки [smilie7]

Автор: navy   
Дата:   24-06-10 11:58

Е който по ти ареса на пипане, иска ли питане?

Автор: imitev   
Дата:   24-06-10 11:59

Не си купувай нищо...

Дата:   24-06-10 11:59

Ето ти ги сравнени: ЛИНК

Автор: sokola   
Дата:   24-06-10 12:00

Пак се започва..................

Дата:   24-06-10 12:00

Айде сериозно отношение... мислех че форума е сериозен...

Дата:   24-06-10 12:01

Никонът има по-голяма матрица, компенсация на експозицията е от -5 до +5 за разлика от Канона, който е -2, +2 и разликата в дисплеите. Никонът е 3 инча, Канончето е 2,5.

Други разлики като гледам няма. Канонът е с 20-30 грама по-лек...

Виж ги и двата, хвани ги, направи няколко кадъра и който ти хареса [smilie24]

Дата:   24-06-10 12:05

Canon 1000D - матрица тип CMOS
Nikon D3000 - CCD

Дата:   24-06-10 12:09

нещо не ми дава достъп до линка за сравнение пише ми некоректна заявка?

Автор: cicomanco   
Дата:   24-06-10 12:10

Olimpus PL-1![smilie24] [smilie24] [smilie24]
Ще си по-доволен отколкото с който и да е от двата за които пита!

Автор: Suggs   
Дата:   24-06-10 12:17

Едно сравнение между двата модела.
Още едно.
Ако поразпиташ Гугъл, ще намериш и още.
Лично мнение - 1000D е малко по-добро тяло, с D3000 за в бъдеще ще избираш от по-евтини обективи.
Ако имаш възможност - D5000 [smile] .

Автор: icikonti   
Дата:   24-06-10 12:29

Обичам я тая тема!!![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: svetoslavcekov   
Дата:   24-06-10 12:54

Да не забравяме прекалено тъмния визьор на Никонеца, това е голям минус при моделите преди D90.(от ниския клас разбира се). В качеството на снимките едва ли ще усетиш много голяма разлика, така че моят съвет е да прегледаш цените на обективите и за двата модела да прецениш сам коя марка можеш да подържаш. Пощракаи и с двата апарата и много бързо ще решиш. Успех!

Автор: dau   
Дата:   24-06-10 13:04

Мда, телата се сменят те са играчки само.
Инвестицията в обективи е по-важната! Прецени какво искаш да снимаш, 2-те марки какви обективи имат, пипни пощракай и си прецени просто [smilie24]

Автор: mitku   
Дата:   24-06-10 13:04

Мно'о яка тема... супер. [cool]

http://mitku.hit.bg/files/popcorn.gif

Автор: BoneFletcher   
Дата:   24-06-10 13:37

Вземай Никона!

И това ти го казвам, аз който до момента съм си купил общо 3 апарата Канон и в момента съм с 1 такъв.

Не съм много наясно как стоят нещата при Никон, обаче:

1. НИКОГА КАНОН В БЪЛГАРИЯ! Защо ли? Защото сервиза им е УНИКАЛНО ЗЛЕ! Не ми се влиза в подробности, че ще напиша роман от който ще излезе драма, носител на поне 10 оскара.

2. Не ми харесва политиката на Канон! Даваш една торба пари за фотоапарат, а после се оказва, че най - важните функции не работят като хората и затова трябва да дадеш още 2 торби пари за да си вземеш по - високия клас, вместо да вкарат още няколко функционалности и то не като хардуер, а като ъпдейт на фирмуеъра!

Това е! Специално аз, повече никога, ама никога няма да си купя Канон! [ezik]

Автор: CanoniO   
Дата:   24-06-10 13:39

EOS 1000 е филмов, затова взимай никона....

Автор: flup   
Дата:   24-06-10 13:41

Зенит!

Дата:   24-06-10 13:54

Смена 8 [smilie24]

Автор: gpi72   
Дата:   24-06-10 14:34

Е такива теми има изписани поне няколко ако поровиш ще намериш интересни неща за четене.

Иначе мога да ти кажа какво се случва в такива "петъчни" теми. Феновете на канон и никон, с включване на фенове на пентакс и оли ще се изпокарат и накрая няма да ти стане ясно какво да си вземеш.
Та ако искаш отговор на въпроса се хвани се и почети, порови из нета погледай ревюта виж какви възможности и цени има за обективи след като си вземеш определено тяло, още по-важно прецени какви обективи ти трябват. Хубаво виж какви са всичките възмжности като за целта попрочетеш и за другите марки като Пентакс, Олимпус и Сони, всяка си има предимства и недостатъци и вярвай не отстъпват на Канон и Никон и за това за да прецениш най-добре трябва да имаш представа от всички.
И след всичко това ако имаш конкретен въпрос пиши във форума. Не, че няма да стане пак караница но поне шанса да получиш полезен съвет е по-голям.

Публикацията е редактирана (24-06-10 15:11)

Дата:   24-06-10 14:38

Аз избрах моят фотоапарат след като ходих да разглеждам определени модели и след като поснимах с него. Просто си казах - това е. И си го купих [smilie5]

Автор: da_durty   
Дата:   24-06-10 15:16

Щом ще взимаш нов по-добре тури още малко пари и d5000 или K-x, втория по-добър даже. Разликите в цените са малки. Следващите са д90, 550д и нагоре, но цените стават с по 50% повече от д5000 или К-х.
За справка - никона и канона нямат стабнлизация в тяло, само в обективи, а на никона тези два модела са и безмоторни, трябват обективи с мотори и със стабилизация. Пентакса няма проблеми с мотори и прочие, има стабилизация в тялото и може да се ползва с почти всякакви пентакс обективи. Като цяло канонските неща са най-скъпи, никоните предлагат същото като възможности и качества и са мааааалко по-евтинички. Като те гледам какво смяташ да си вземеш предполагам си junior в тази област, като мен. Та от junior към junior - dpreview сайта попрочети основните неща, тук на фото форум книжката прочети - адски много неща са обяснени. Ще ти се изяснят супер много неща. Но дето се казва на английски the bottom line is that всичко под 2к не става. В смисъл за ПРО снимане. Та каквото и да си вземеш за под 2 бона няма да усетиш осезаема разлика. С течение на времето вече ще усетиш нуждата я на светлосилен твърд обектив, я на необходимост от възможно най-нисък шум, я на нещо друго и ще се ориентираш нагоре. Съвсем добронамерено те съветвам да не изчаткаш тези пари за ново тяло от сорта на 1000д или д3000. Вземи някое старо тяло с някъв китак от базара, както направих аз. В момента има 5-6 много разумни оферти. За времето докато го изучиш и знаеш точно какво искаш, тъкмо ще си си спестил пари за свястно, хубаво тяло [beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »