Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Кои са най-добрите турбосапунерки?
Автор: dimitrova_k   
Дата:   14-06-10 17:07

Здравейте! Още не сме купили фотоапарат. Много се чудим какъв да бъде фотоапарата - професионален или турбосапунерка до 1500-1600 лв. Ако е професионален фотоапарат, искаме да направим еднократна инвестиция и да не даваме пари след това за обективи. Това ще рече да вземем един универсален обектив. Но пък има хора, които ни съветват да вземем турбосапунерка. Държим на качеството на снимката, HD при клиповете и няколко кадъра в секунда. Само за турбосапунерките не знаем дали правят няколко кадъра в секунда. Засега се спряхме на няколко модела:
Nikon Coolpix P100
Panasonic Lumix DMC-LX3, но има малък зуум
Canon PowerShot SX20is
Canon Power Shot SX-1IS
Panasonic Lumix DMC-FZ38
А от професионалните харесвахме Nikon D90, но обектива е 18-105 и ако искаме и зуум, ще трябва да купуваме допълнителни обективи [smilie11] Надявам се да ни насочите към правилния фотоапарат. Ние сме фотолюбители, предстои ни да пътуваме и искаме да запечатаме спомените с качествени снимки.

Отговори на това съобщение
 Re: Кои са най-добрите турбосапунерки?
Автор: digitalgab   
Дата:   14-06-10 17:10

От гореизброените, правилният апарат за вас е
Panasonic Lumix DMC-FZ38

Публикацията е редактирана (15-06-10 10:03)

Автор: snoopoff   
Дата:   14-06-10 17:24

И аз съм за панасоника.

Автор: harvester_vn   
Дата:   14-06-10 17:24

В този клас съм почитател на Fuji. S100fs и наследника му S200EXR са страхотни машинки.

Panasonic FZ50 беше лидер навремето, от 38ицата нямам впечатления.

Дата:   14-06-10 17:25

Аз съм снимал 2-3 годни с FZ30 и много си го харесвам. Онзи ден едно момче снимаше с 38. Хубава машинка е [smilie24]

Автор: didesignbg   
Дата:   14-06-10 17:27

качество на снимката ≠ [Nikon Coolpix P100, Canon PowerShot SX20is, Canon Power Shot SX-1IS, Panasonic Lumix DMC-FZ38]

Автор: Argazki   
Дата:   14-06-10 17:44

В случая при вас най правилното е FZ-38. Прекрасен обектив,само внимавайте с чувствителността(ISO)- проблем при сапунерките,поради прекалено многото мегапиксели. Но забравете за няколкото кадъра в секунда. За това ви трябва SLR kамера.
поздрави и приятно прекарване!

Автор: hristok   
Дата:   14-06-10 18:04

Ако знаете ей това нещо - Canon PowerShot G11 какво неща прави, ще забравите за всякакви хладилни фотоапарати, но пък вие искате зум и съответно отивате на SX1 IS, а до колко ще имате реално зум... дано тестовете в нет-а не ви подлъжат.
"професионалните" апарати.. ще минат месеци, а може и много повече време докато разберете реално какво правите с него, така че по - добре си вземете компактен. [shtrak]

За мене при компактните апарати има само едно име и то е Canon, макар цялото ми оборудване да е на Никон...

Автор: serjy   
Дата:   14-06-10 18:08

най-добрата турбо сапунерка [shtrak]

Автор: Argazki   
Дата:   14-06-10 19:00

hristok, как е Г11 на 800исо,че аз имам Г10 и е отврат.Подобрили ли са я в тва отношение?

Автор: surg   
Дата:   14-06-10 21:21

избора не е само зоом, пиксели и т.н.
а завъшен краен продукт с комплекс от качества, използваемост, и компромиси

всички олита , никони, фуджита и т.н. са с дълаг списак от качества и лош краен резултат
- те са бавни, за пускане, работа с тях, с бавен фокус, бавно запсиване на снимка и бавно връщане към нова такава, върха е последното Фуджи, дето записва н броя кадри и после 17 секунди е блокриан да ги обработи, или 14 сек след запис в РАУ формат....
- те са с изсилена оптика и и от там не добър образ в двата края на зоома
- те са с изсилени сензори и с малко детайл...и много шум,което ви ограничава в ИЗО 100-400
- те са с свита началана бленда при мин. зоом, от типа на 3.2 средно, а тгова е цели 2 бленди от другите апарати и при комбинацията от шумно ИЗО, не остра оптика и свръх зоом, образа е осъден да бъде по лош от кокото може да е
- те са с прекалено свита бленда в далечният край на зоома към 6.5, което 18 зоом ползваем при ясен летен ден да речем...само...
в този клас на апарати има 2 изнора
КАнон СХ1
ПАнасоник ФЗ 38
при които всички онез недостатъци са минимализирани или коригирани...и са бързи в всичко
освен това се носят в малка чанта
-------------------------

ДСЛР е вариант с обектив от типа 18-200, който ще е и универсален за всичко...
не хвърляйте пари за скъпо тяло....то е по голямои, и по трудно за изучаване, иска и по голяма чаната за всичко останало...

Автор: didesignbg   
Дата:   15-06-10 08:51

избора не е само зоом, пиксели и т.н.
а завъшен краен продукт с комплекс от качества, използваемост, и компромиси

всички олита , никони, фуджита, панасоници, канони и т.н. са с дълаг списак от качества и лош краен резултат
- те са бавни, за пускане, работа с тях, с бавен фокус, бавно запсиване на снимка и бавно връщане към нова такава, върха е последното Фуджи, дето записва н броя кадри и после 17 секунди е блокриан да ги обработи, или 14 сек след запис в РАУ формат....
- те са с изсилена оптика и и от там не добър образ в двата края на зоома
- те са с изсилени сензори и с малко детайл...и много шум,което ви ограничава в ИЗО 100-400
- те са с свита началана бленда при мин. зоом, от типа на 3.2 средно, а тгова е цели 2 бленди от другите апарати и при комбинацията от шумно ИЗО, не остра оптика и свръх зоом, образа е осъден да бъде по лош от кокото може да е
- те са с прекалено свита бленда в далечният край на зоома към 6.5, което 18 зоом ползваем при ясен летен ден да речем...само...

Автор: klez   
Дата:   15-06-10 09:30

Аз изказвам едно мнение за панасоника също.
Нямам преки наблюдения от FZ38 но до скоро снимах с един FZ8 и продължавам да снимам с още един друг FZ8 и качеството е съвсем прилично.
Единственият им недостатък е многото шум, ISO 100 максимум 200..... иначе става грозна картинка, не знам в по-новите дали са го оправили. Иначе моя правеше клипове с ниска резолюция (848х480) но пък бяха перфектни, значително по-добри от цифровата ми камера (пак панасоник)
Така че още един глас за FZ38

Автор: wall   
Дата:   15-06-10 10:30

Ако ще давате толкова пари за спунерка, то помислете за ПЕН с новия 14-150мм. Това си е 11х зум, а и винаги можете да надграждате с др.обективи - палачинка, 9-18мм.
Мисля, че кита е ок.1600 лв.

Автор: asahi   
Дата:   15-06-10 10:36

Най-добрата турбосапунерка е служебната. [smilie7]

Дата:   15-06-10 10:39

Панасоник са страхотни камери [smilie24]

Канон може да правят добри огледално-рефлексни, но от към сапунерки са супер зле. [ezik]

Автор: SmoothJazz   
Дата:   16-06-10 13:00

А какво ще кажете за Olympus SP-800 UZ ? Аз имам доста добри впечатления от този апарат :)

Автор: harvester_vn   
Дата:   16-06-10 14:25

Щом са ти доста добри впечатленията, какво искаш да ти кажем ние?

Автор: SmoothJazz   
Дата:   16-06-10 16:21

Очевидно нищо не можеш да ми кажеш,въпроса ми е насочен към хората които могат да кажат нещо [beer]

Публикацията е редактирана (16-06-10 16:45)

Автор: mihajlov2   
Дата:   16-06-10 17:06

Най-добрата турбосапунерка е един ДСЛР от начален клас от базара, и към него - един турбозум обектив също от базара - става убиец и на най-джиджания турбосапун.
Примери - Никон Д40 , или Д40х, или Д3000 от базара плюс Никор 18-200, или Сигма 18-200, или Тамрон 18-200, или Тамрон 18-250. Втори вариант - Канон 350Д, или 400Д, или 450Д плюс Канонски 18-200, или същите Сигми и Тамрони, но с Канонски байонет. Или Пентакс К100Д, или К200Д плюс същите Сигми и Тамрони, но за Пентакс. И така нататък.

Публикацията е редактирана (16-06-10 17:08)

Автор: nikson   
Дата:   16-06-10 23:13

http://www.dpreview.com/reviews/Q210grouptravelzoom/

Автор: vnvas   
Дата:   18-06-10 09:22

@nikson - браво за линка , Casio Exilim EX-FH100 кърти[smilie10] Да не повярваш че от калкулатор са направили сапунерка[smilie3]

Ето още семпли от него, детайла е страхотен , при нужда може да се измъкне още от RAW[smilie10]
http://www.photographyblog.com/reviews/casio_ex_fh100_review/sample_images/

http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/casio/ex-fh100/sample-photos-67.html

http://s51.radikal.ru/i133/1006/ce/28362b7622bf.jpg

http://s002.radikal.ru/i200/1006/34/3d97d7666af2.jpg

Публикацията е редактирана (18-06-10 09:58)

Автор: Sisq0   
Дата:   18-06-10 14:25

vnvas, и като го махнеш от трипода... изненадааааа. ;)

Аз съм доволен от льо FZ38. Лейката изкъртва, супер бърз автофокус (двойно по-бърз от 28-цата), класна стабилизация, идеално iAuto за начинаещи (не го ползвам, но направих опити - разпозна племенника ми и мина в Baby mode само като му го "показах", а в Pet mode като насочих към котката ми) и още, и още...

п.с.
Изказвам мнение на база лични впечатления, не агитирам. Кой как намери за добре да си харчи парите. А ако реши на мен да ги даде, няма да се разсърдим. :)

Публикацията е редактирана (18-06-10 14:27)

Автор: vnvas   
Дата:   18-06-10 14:28

Истинските фотографи снимат винаги от ръка, при това от една[smilie7]
Калкулатора кърти няма спор , ако някой ми намери по-добра картинка от сапунер ще си хвърля телефона...да , точно така[smilie5]

Публикацията е редактирана (18-06-10 14:28)

Автор: Sisq0   
Дата:   19-06-10 13:48

dimitrova_k, така както си задала заглавието, няма да получиш обективен отговор. Едни марки/модели са добри в едно, други - в друго.
Аз като търсих фото, избрах FZ38, защото покриваше моите изисквания и не съжащявам за покупката.
Това, обаче, далеч не означава, че ще е идеалният избор и за теб. :)

Иначе като цяло покрива вашите изисквания - освен нещата, които съм посочил в предното си мнение, има чудесно HD видео със стерео звук и зуум, има burst mode (няколко кадъра в секунда при по-ниски mpix), За качество на снимката държат челото заедно с Канон според review-та в мрежата (не съм профи, за да давам обективно мнение).

А и бюджетът ще ви стигне за апарата + най-необходимите неща - допълнителна памет, чанта, UV филтър да пази обектива, статив. И даже ще останат и за почерпка средства. :)

Успех с избора.

п.с.
Аз също съм любител и поради тази причина не си купих DSLR.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »