Автор: junkpaper
Дата: 20-05-10 15:09
чета с интерес :)
да, exile, нормално е като чуеш нещо някъде си, да се поинтересуваш за повече информация, а пък конкретните въпроси идват с практиката впоследствие, когато по-лесно боравиш с понятията и оформиш собствените си идеи за нещата.
в момента съм на този етап - трупане на инфо. нужна ми е и посока. какво искам да снимам някой ден - стрийт, портрет, макро (насекоми), по-скоро не птици и пейзажи, не архитектура.
това, което ме накара да се поинтересувам от твърдите обективи е бегла информация, че може да се разчита на по-добър фокус и качество на картината. но защо е така - още питам и сравнявам мнения. не съм запозната и с различните марки, за мен дали ще е сигма или зуйко примерно в все едно, радвам се, когато ми се обяснява :)
аз предупредих в началото, че не съм много веща и всякаква информация ми е полезна, тъй като не познавам още различните типове обективи и кой за какво е най подходящ. това е идеята на темата.
във форума има много твърди мнения но малко вариации в обосновката, ето това ми липсва и благодаря на всички включили се в темата разполагайки с някакви насоки сега ще мога да направя и няколко по-ефективни търсения в интернет.
нужно ми е също ориентиране в ценовия диапазон, за да зная ще мога ли скоро да си позволя даден обектив, ако преценя че е подходящ за нещата, които искам да снимам, или няма смисъл изобщо да се занимавам в близките 5-6 месеца.
|
|