Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос относно почистване.
Автор: chaushev   
Дата:   16-05-10 16:00

Знам ,че има други такива теми,даже бях взел участие в една подобна,но не получих много инфо.Д40ката ми е хванала яко прах по сензора
http://www.prikachi.com/files/1585175U.jpg

Освен това,явно има доста прах и в оптиката на вюфайндера,защото около фокусните точки има доста "точици".Разполагам само с голяма духалка на Giottos,пробвах няколко пъти с нея,както съм почиствал и друг път,но този път явно са здраво закрепени и няма махане ! По принцип,в моя град няма кой да ми го изчисти,и ще трябва да ходя до Пловдив за тази работа,но съм сигурен,че мога и сам да си почистя сензора поне(за вюфайндера нямам идея все още)Не разполагам с много кинти,и се спрях на ето това :цък което не ми е скъпо.Ползвали ли сте такива бърсалки ? Дали си струва да си взема един комплект да пробвам,или да събера пари за нещо по-добро ..какво бихте предложили.Мисля че ще се спрявя с почистването,защото миналата година когато бях в Испания,почистих на познат сензора с някаква специялна четчиця която имаше,и всичко мина без проблеми.Благодаря предварилтено.[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос относно почистване.
Автор: odut   
Дата:   16-05-10 16:45

Този комплект го ползвах преди да си продам олито за да махна едно петно на матрицата. Изчисти се идеално а и новия собственик остана доволен и досега мисля че няма проблем.

Дата:   16-05-10 17:54

Преди малко свалих фокусното стъкло и до продухах.Доста от прашинките се махнаха,останаха обаче едни по-стари двенки които продължават да ме дразнят.Страх ме беше да духам по силно за да не повредя нещо.Иначе го събрах обратно без проблеми :)[smilie24]

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   16-05-10 18:50

провери в интернет, в ютуп, има филмчета за чистене, ще са ти от помощ.[smilie24] [smilie24]

Дата:   16-05-10 19:49

Точно от тубата гледах как да махна фокусното стъкло.Я да попитам тук знаещите,него само с духалка ли мога да почистя ? Предполагам че не е добре да се бара с някакви кърпички и т.н. защото тези две останали точки много ме дразнят !!!

Автор: the_drug   
Дата:   16-05-10 21:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-05-10 13:37

Сега ми се обадиха...взели са ми това.Казали са в магазина че пак ще ми свръши работа ...вие как мислите. [smilie11] Попринцип има същия комплект за APS-C сензор,но не знам кой са ми взели,а е вече късно... [smilie25]

Публикацията е редактирана (17-05-10 13:40)

Автор: savko   
Дата:   17-05-10 20:56

с прахосмука
става супер колкото и лудо и тъпо да ви се струва
при мене бачка и аз имам Д40Х [beer]

Дата:   17-05-10 21:56

Слушал съм за този метод ..някой казват че е глупост,други,както в случая,че е ефикасно.Как точно го правиш ?

Моля някой да ми отговори на предния пост ...проблем ли е ,че това което са ми взели е за размер APS-H,a не за APS-C. [smilie8]

Автор: the_drug   
Дата:   17-05-10 22:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-05-10 22:56

Ясно ми е това,въпроса ми е понеже комплекта е за размер на сензора APS-H,а моя е APS-C - това проблем ли е? :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: