Автор: chaushev
Дата: 16-05-10 16:00
Знам ,че има други такива теми,даже бях взел участие в една подобна,но не получих много инфо.Д40ката ми е хванала яко прах по сензора 
http://www.prikachi.com/files/1585175U.jpg
Освен това,явно има доста прах и в оптиката на вюфайндера,защото около фокусните точки има доста "точици".Разполагам само с голяма духалка на Giottos,пробвах няколко пъти с нея,както съм почиствал и друг път,но този път явно са здраво закрепени и няма махане ! По принцип,в моя град няма кой да ми го изчисти,и ще трябва да ходя до Пловдив за тази работа,но съм сигурен,че мога и сам да си почистя сензора поне(за вюфайндера нямам идея все още)Не разполагам с много кинти,и се спрях на ето това :цък което не ми е скъпо.Ползвали ли сте такива бърсалки ? Дали си струва да си взема един комплект да пробвам,или да събера пари за нещо по-добро ..какво бихте предложили.Мисля че ще се спрявя с почистването,защото миналата година когато бях в Испания,почистих на познат сензора с някаква специялна четчиця която имаше,и всичко мина без проблеми.Благодаря предварилтено.
|
|