Автор: stardriver
Дата: 24-04-10 16:28
Здравейте, имам нужда от съвет и разяснения към проблеми, с които се сблъсках напоследък.
Едното ми питане е за Канонския EF 50 1.4...няколко човека се оплакаха от проблем с AF и се е наложил ремонт. Въпроса ми е колко пари е ремонта (ориентировъчно) и дали Вие сте имали подобни или други проблеми с обектива. Мисля скоро да купя от базара и се чудех дали да е тази 50ца или друга марка...може да предложите светлосилни алтернативи - ще съм благодарен (30, 35мм също е вариант, а като цена около 500-600лв. за 2-ра ръка)
Втория ми въпрос е свързан с избора на обектив за снимане на интериор. Тялото е старото 5D, снимките ще се използват предимно за web, но не е изключено и печат до А4, но в мноо редки случаи. Бюджета е около 1500лв. Снощи беше първата ми "интериорна задача" използвах 17-40, като се прибера от работа ще разсъждавам в/у резултатите, обектива не беше мой и не ми е удобно да го използвам, така че имам нужда от собствен, тъй като следващите месеци ще имам няколко задачи.
Тук в базара се продава 16-35 (1вата версия, 1500лв.) и се чудех сравнен със 17-40 цена/качество колко е по-добре/зле като избор.
С твърд или TS обектив никога не съм работил и нямам наблюдения, в момента нямам бюджет за твърд и варио и ще се наложи да избера по "гъвкавото" и бюджетно решение.
Надявам се да съм Ви насочил.. не държа обективите да са Canon...важното е да дават задоволителен резултат, че е субективно това е ясно хех.
Благодаря предварително!
|
|