Автор: HSGeorgiev
Дата: 05-04-10 14:04
d_ave
70-200/4 е прекрасен обектив Най-доброто за тези пари, най-достъпния L обектив, изобщо - жива легенда...
70-200/4 IS честно казано не съм пробвал за да говоря, но доколкото съм и чел и разговарял с колеги за него предимството му е не само стабилизацията. Казват, че е още по-остър от 70-200 при равни други условия... Е, разбира се, както ти казваш - по-скъпичък е, осезаемо повече, цената му е близка до онзи на 2.8 повече май...
70-200/2,8 - ако не ти е приоритет стабилизацията и ако бюджетът ти го позволява, това е прекрасно решение за много области - включително спорт. Там където трябва на 200 мм отблизо да направиш приятно дефокусиран фон и много детайлни спортисти в цял ръст в единоборство да речем бленда 4 не стига винаги. То пак зависи и от други неща като разстоянието отзад до фона например, но определено 2,8 си е за предпочитане. Ама пък от друга страна - снимаш на стадион или в зала на монопод - прекрасно - ама може би е добре да имаш и един 70-200/4 или пък по-евтин дълъг или 85 твърд - щото ако ти скимне да снимаш така из града портрети с този 70-200/2,8 ще е доста неудобно Шегувам се, разбира се, но не е за пренебрегване факта, че са видимо по-тежки тези на 2,8 сравнето към 4.
А пък 70-200/2,8 L IS - това е стандартът за репортажна фотография по канонско. Ама пък най-скъп. И най-тежък. Ама пък най-качествен. Ама пък скъп... Ама качествен...
И в края на краищата - не познавам 100-400 IS, но въпреки всичко изписано ми се струва, че ако не планираш и конвертор просто от изброените от теб това е единствения избор за диви птици и диви животни - 200 мм на останалите 4 прекрасни обективчета ми се виждат късичко... Аналогично за 300/4.
Ако бях на теб и търсех подобен обектив точно за птици вместо да пускам тук тема щях да достаждам на Шотландеца и Иво на ЛС
Успех в изобра
|
|