Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Арт колеж
Автор: dendi   
Дата:   15-03-10 18:07

Здравейте, интересува ме какви са мненията и оценките относно обучението по фотография в "Арт колеж". Какво е нивото на преподаване, професионална реализация, как се пприема дипломата, издадена от там и т.н.
Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Арт колеж
Автор: sharky   
Дата:   15-03-10 18:20

преди 3/4 години му се носеше лоша слава сега не знам как е

Автор: portradamus   
Дата:   15-03-10 18:42

dendi, не се заяждам, но замислял ли си се какво ще правиш с тази диплома? Това ли ти е мечтата в живота: да станеш фотограф(-художник)? Ако е така: смело се хвърляй във водата и следвай мечтите си.

Аз съм се нагледал на завършили историци и юристи дето работят като секретарки. Пълно безумие. Позната с докторска степен от Кеймбридж работи като библиотекарка. Затова ти казвам: ако фотографията ти е хоби, занимавай се сам в свободното си време, но не попилявай 4-5 години само за да имаш диплома на стената.

Автор: ShotlandetsaWildlife   
Дата:   15-03-10 18:49

portradamus [smilie24]

Дата:   15-03-10 19:00

Portradamus, въобще не схващам поста ти като заяждане и в основата си много прав!
Сегя ще ти обесня моите мотиви да прецениш - че
фотографията е мечтата на живота ми и единственото нещо, което искам да правя е безспорен факт!
Обаче има няколко неща, които ме карат да мина през обучение:
1. Независимо къде кандидатстваш за стаж, винаги те питат за диплома.
2. Почти всичко, което съм научил е от книги и нета и си мисля, че е по-добре някои специалист
да ти го покаже - заедно с няколко трика и детайла.
3.Не виждам друг начин за стартиране - сигурно бъга е в мен!

Извод - ще съм благодарен на всякакви съвети, относно този колеж и относно дебюта в професионалната фотография!

Автор: asahi   
Дата:   15-03-10 19:12

1. Независимо къде кандидатстваш за стаж, винаги те питат за диплома. Неправилно. Гледат те какво можеш и колко пари искаш.

2. Почти всичко, което съм научил е от книги и нета и си мисля, че е по-добре някои специалист да ти го покаже - заедно с няколко трика и детайла. Правилно. Добре е това да стане в хубаво училище, а не в някакъв псевдо колеж. Ако си упорит и мотивиран на курсове, уъркшопи и стажуване ще научиш повече
3. Не виждам друг начин за стартиране - сигурно бъга е в мен! Не е до бъг. Млад си, не си информиран. Цък тук , за да разбереш какво е писано в този форум по въпроса.

Дата:   15-03-10 19:19

Асахи, благодаря!

Дата:   15-03-10 19:21

Моля, пак заповядай [beer]

Дата:   15-03-10 19:32

[beer]

Автор: BlueHello   
Дата:   15-03-10 19:33

Бях там преди години, зле бе дереджето. Грешни и ужасно много пари. Слав Едрев е голям хитрец, да не кажа по-лоша дума. Изкарах година там, ма се чудя как я изкарах въобще! Иначе апаратурата и техническата база са добри, ма кво от това. Бе, ако има кой да им се върже и да им пълни гушите - Ок!

Моят съвет е - НЕ!

Поздрави! [beer]

Автор: ognian   
Дата:   15-03-10 19:35

Аз уча в този колеж и мнението ми е следното.Започнах с голямо желание ,защото професията ,която съм записал ми е интересна.Какво получих ,честно казано нищо.Ако искаш да научиш нещо в този колеж по-добре се запиши редовно ,защото задочно нищо не става.Аз съм задочно и на всяка лекция вместо да си дадът зор да преподадът максимума информация обясняват как задочното било никаква работа и си губим времето.

Дата:   15-03-10 19:36

BlueHello - поне нещо научи ли?

Дата:   15-03-10 23:35

[smilie11]

Автор: lukcheto   
Дата:   16-03-10 01:58

В този ред на мисли, в Художествената Академия от тази есен се задава Магистратура по Фотография, в която са включени доста актуални предмети, а повечето от преподавателите ще са практици [smilie24]

Подробностите по кандидатстването тепърва се изясняват, но едно птиче ми прошушна, че ще има предмет: "ИСТОРИЯ, ТЕХНИКА И ЕСТЕТИКА НА ФОТОГРАФСКИТЕ ПРОЦЕСИ" което си е направо екзотика за България, лекторите в процес на уточнение, но едно име ми е познато [smilie24]

Публикацията е редактирана (16-03-10 01:59)

Автор: staskl   
Дата:   16-03-10 02:37

Ако,имаш пари,които да хвърлиш на вятъра... това е мястото!

Автор: pefoto01   
Дата:   16-03-10 03:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: lukcheto   
Дата:   16-03-10 05:22

pefoto01, докато фотографията се дели като парче месо, от една страна "да те научат да снимаш", от друга "естетика на фотографията", трето "бързото развитие на технологиите", такова ще е и образованието от което недоволстваш! Винаги ми е болно за/от хората с подобно на твоето мислене, тесногърдо, много тесногърдо! Жалко е, че на фотографията се гледа САМО и единствено като на занаят.

“Веднъж шопо прочел, че “не Гогол трябва да слезе до народа, а народът да се качи до Гогол.”
Шопо се възмутил и променил тоя постулат: Шопо требе да слезе до Гогол, ако случайно му се прииска да се видят. А ако на Гогол му се прииска среща, той че требе да се катери до шопо!” Да, ама шопо не пуска при себе си кой да е! Ако Гогол успее да се изкатери до него, шопо веднага ще се изкачи по-нагоре. Трудно е за който и да е гений да се извиси до шоп! Мечта на всеки гений станала да стигне шоп! Ама шопо решил да оценява генио чак след смъртта му. “Ако сакаш да те разберем, умри!” (из "От Искъро по-длибоко нема", Теди Москов)

Публикацията е редактирана (16-03-10 05:25)

Автор: lipostok   
Дата:   16-03-10 08:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   16-03-10 08:43

Това, което pefoto01 иска да ви внуши, е визуализирано най-добре със снимките в профила му.

Автор: fotorafi   
Дата:   16-03-10 09:15

Лично аз бях десетина години хоноруван преподавател в Колежа по фотография при факултета по журналистика,на Софийския университет. И имам ясно и точно изградено становище за фотографското обучение в България:
-Техникумът/професионалната гимназия/ по полиграфия със специалност фотография след 7 клас е за средно образование. За съжаление завършилите кадри са с незадълбочени знания и умения по фотография.
-Арт колежът е с 2 годишно обучение след средно образование. Има както кадърни, така и посредствени преподаватели-специалисти. Таксата за двугодишното обучение е много висока,имам и забележки за програмата на обучение
-Колежът по фотография при Факултета по журналистика е за 1 годишно вечерно обучение след средно образование.Таксата е ниска и приемлива, около 500-600 лв за двата семестъра- цялата година. Програмата трябва да се промени и осъвремени, за по-ефикасното обучение на курсистите.Повече практика с групи от 2-3 курсисти с един преподавател
-НАТФИЗ има специалност-фотография,с висше фотографско образование. Влизането е много трудно, приемат много малко студенти.Има и много излишни дисциплини, които се изучават. Висока такса за всеки семестър.
-Нов Бългаски университет с бакалавърска специалност-фотография със срок на обучение 4 години. Има както много кадърни, така и посредствени преподаватели. Програмата е доста раздута с излишни неща, които се изучават. Много висока такса за всеки семестър.Системата и програмата трябва да се променят
-остава и обучението в чужбина:Прага, Лаипциг, Лондон, Ню Йорк и т.н.Брат ми подържаше дълги години фотографската техника в един много престижен Ню Йоркски университет. Донесе ми програмата за 5 годишното обучение. Например практиката първата година е само черно-бяла фотография и работа само с твърд нормален обектив. През втората година само с твърди сменяеми обективи и чак третата година работят с вариообективи и цифрови камери. Всеки преподавател има "клас" от 3-4 студента с които работи, снима, обсъжда и изгражда през всичките 5 години...
И като се замисля,стигам до убеждението: Защо един млад фотолюбител, трябва да завърши висше фотографско обучение ???? Аз защитатвам становището, че един фотолюбител, млад човек е хубаво да завърши висше образование по специалности например: философия, психология,политология, социология, журналистика, филология, история, даже и медицина да изкара после една магистърска степен по фотография. А тези които искат да работят,като професионални фотографи без висше образования, да преминат едногодишно колежанско обучение и практика,самоподготовка...

Дата:   16-03-10 09:24

Fotorafi, благодаря за изчерпателния и полезен отговор!
[smilie24]

Автор: shama   
Дата:   16-03-10 10:06

по-добро отговор от това на fotorafi няма да получиш.

Ако наистина искаш да научиш нещо за фотографията гледай в чужбина. Личния ми опит показва това което fotorafi е написал тъй подробно. Въпреки че напоследък има университети в Бг с пари и техника хората който (повечето) преподават в тях не искат да те научат защото видеш ли ще им вземеш хляба.[smilie23]

За вършил съм в Santa Monica College и силно го препоръчвам. Имат 3 год. програма която ти е напълно достатъчна да работиш като фотограф даже за Бг е малко в повече. За Европа - Лондон

Автор: shakti   
Дата:   16-03-10 14:29

lukcheto [smilie24]
Luki, тази информация за Магистратура по Фотография много ме заинтересува. Бях в сайта на Художествената академия, но не откривам нищо, а отбелязват, че иначе справочника за 2010/2011 е издаден. Може ли да споделиш повече?

Автор: flipbeat   
Дата:   16-03-10 14:50

Parson's school of desigh - преди имаше около 40 стипендии за хора от цял свят.

Parsons The New School For Design is the art and design college of The New School. It is located in New York City's Greenwich Village, and has produced artists and designers such as Marc Jacobs, Dean and Dan Caten, Norman Rockwell, Donna Karan, Jane Frank and Tom Ford. Parsons is a member of the National Association of Schools of Art and Design (NASAD) and the Association of Independent Colleges of Art and Design (AICAD)

Автор: pefoto01   
Дата:   16-03-10 15:59

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »