Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Е-PL1
Автор: pmartinov   
Дата:   08-03-10 18:28

Е-PL1

Отговори на това съобщение
 Re: Е-PL1
Автор: smailka   
Дата:   09-03-10 10:28

http://www.photopavilion.com/i/posters/Olympus_PL1_copy.jpg

Автор: gnedkov   
Дата:   09-03-10 10:29

Някой вече снимал ли е с него?

Автор: Magnifico   
Дата:   09-03-10 10:53

[smilie24]Много доволен. В профила имам два кадъра правени с него. В една друга тема бях качил големи снимки, тия дни ще пусна отделна с повече кадри [smile]

Публикацията е редактирана (09-03-10 10:55)

Автор: didesignbg   
Дата:   09-03-10 11:46

сещам се за още един ефект в фотошопа дето не е ползван върху текста от плаката/банера[smilie8]

Автор: gkyupev   
Дата:   09-03-10 13:40

С какво е по добър E-P1,2 от Е-PL1?

Заслужава ли си разликата в цената на E-P2?

Като гледам характеристиките, E-P2 е по бърз, 1/4000 срещу 1/2000 макс. скорост на затвора и малко по-добра стабилизация. От друга страна Е-PL1 пък има светкавица. Разбира се и дизайна на първият е по-добър.

Дата:   09-03-10 13:50

"Заслужава ли си разликата в цената на E-P2?"

Това е въпроса, на който всички търсим отговор.

Автор: digitalgab   
Дата:   09-03-10 13:59

Olympus E-PL1 Hands-On Review

Дата:   09-03-10 14:02

E-P1 и 2 са по-добри като управление. E-PL1 се управлява точно като сапунерките на Олимпус, защото явно, за да го смалят, са махнали врътките. Пък и принципно се позиционира като някакво преходно ниво - хем има възможностите на Е-П1,2, хем е малко орязан за да е по-евтин. Но матрицата вътре си е същата.
И мисля че думата "орязан" е малко силна, защото реално си има всичко, просто се контролира по различен начин.

Аз лично, откакто снимам с Е-ПЛ1 нито веднъж не съм ползвал светкавицата, но сигурно ще е полезна за някои случаи. От тази гледна точка, аз не намирам вградената светкавица за предимство - напротив, бих предпочел врътките вместо светкавица, но моделът си е това [smile]

Дата:   09-03-10 14:26

Другото нещо (поне според дпревю) е визьора. Според този авторитетен сайт П1, П2 по света се предлага коплект с визьор. В ПЛ-1 е отделен аксесоар, който може и да изяде разликата в цената. Тук не съм напълно сигурен как е комплекта на П1.
Компликацията е, че вградената светкавица си е вградена светкавица.... Все ще се намери да ти потрябва.

Автор: cicomanco   
Дата:   09-03-10 14:42

Едва ли....с използваемо 3200!!!![smilie24]

Дата:   09-03-10 14:49

Това засега е най-практичното сравнение, на което аз съм попадал: вмък

Дата:   09-03-10 14:51

П1 може да ползва оптичния визьор, който общо взето никва работа не върши, пък и става само за 17мм-овия обектив.
П2 вече може да ползва цифров визьор, за който има добри отзиви [smilie24] ПЛ1 също може да го ползва.
Чичоманчо, до 3200 не ми се е налагало, но наскоро снимах на 1600исо и снимката още в Жипег си е супер. Ако се изкара от Роу, сигурен съм ще е още по-добра [smile]Това за ПЛ1

Публикацията е редактирана (09-03-10 14:53)

Дата:   09-03-10 14:57

Е цифровия визьор + палачинката е квото препоръчва доктора май (или поне каквото на мен ми се иска) ...

Дата:   09-03-10 16:00

Аз съм ползвал! Като на Д300 е![smilie24]

Автор: didesignbg   
Дата:   09-03-10 16:17

кога ли ще стигнат 300д[smilie18]

Автор: alffastar   
Дата:   09-03-10 16:48

Може да се ползва и палачинката на панасоник - 20мм 1.7 [beer]

Автор: apollo   
Дата:   09-03-10 18:32

Висока цена но за това разбира се от Оли нямат никаква вина/те само печелят/... вина имат останалите дето не правят опс не представят нищо по въпроса в сегмента/а може би има и тънки междукорпоративни договорки по въпроса/[smilie18]

Иначе на хартия винаги се поставя потребителя на преден план [smilie24] а на практика [smilie23]

Автор: kirilius   
Дата:   09-03-10 21:48

Това с цената е заради липса на конкуренция. На теория Панасоник и Олимпус се конкурират, но на практика нещата така са измислени, че изборът, до колкото го имаш, винаги е компромис. Примери:
- Искаш качествена картина в JPEG? Olympus.
- Искаш бърз фокус? Panasonic.
- Искаш по-евтини обективи и стабилизация в тялото? Olympus.
- Искаш добра палачинка? Panasonic.
- Искаш добро видео? Panasonic GH1.
- Искаш компактен дизайн (това, което дава смисъла на м4/3 формата, уж...)? Olympus E-P1, P2, PL1 и Panasonic GF1.
- Искаш Удобно управление с контроли изнесени в отделни копчета и врътки? Panasonic G1, GH1, GF1 и Olympus E-P1, P2.
- Искаш добра цена, сравнима с нисък клас ДСЛР? Olympus PL1 (и Panasonic G1, който вече не се произвежда).
- Искаш бърз екран с висока резолюция. Panasonic!
- Искаш вграден електронен визьор? Panasonic G1, GH1
и т.н.

Повечето от изброените качества са доста важни, но в момента не съществува м4/3 апарат, който да комбинира дори половината от тях. Дори да се окажеш от изискването за нормална цена (нали кефът нямал цена), пак не се получава работата.

Новите Panasonic G2 и G10 са с по-ниска цена от G1 и GH1, но не е ясно дали картината им ще се доближава до тази на Olympus. Освен това не са сред най-компактните апарати на света.

За Samsung NX10 съм чел доста добри неща, но той също не е особено компактен, а в момента за него няма никакъв избор от обективи.

Искам до 2-3 месеца да си взема качествен и компактен апарат, но не виждам какво да си купя [smilie8] За мен идеален би бил GF1 (дизайн, изработка, размер, управление, бърз фокус, бърз екран, светкавица) със сензора, стабилизацията и обработката на кой да е Олимпус. Само дето такъв апарат няма [smilie23]

А най-тъпото е, че нищо не пречи да има освен маркетинговата политика на Олимпус и Панасоник.

Публикацията е редактирана (09-03-10 21:49)

Дата:   09-03-10 21:58

kirilius, на практика наистина фокусът на олимпус в сравнение с панасоник е идея по-бавен. Но нека ти кажа това - и с двата ще ти е трудно да снимаш спорт или бързо движещи се обекти. Веднъж заради фокуса, втори път заради това, че гледаш през дисплей. Наскоро снимах по улиците с Е-ПЛ1. Ползвах 14-45мм. Практически автофокусът е достатъчно бърз и най-важното - точен.
Така че - пълно щастие с никой апарат няма! Това важи за всичко де. Важното е да познаваш техниката си, за да можеш да се справиш с недостатъците й [smilie3]

Публикацията е редактирана (09-03-10 21:59)

Дата:   09-03-10 22:06

Забравяш стабилизацията и прахопочистването , както и по-добре организираното меню на Оли!!![smilie24]

Автор: kirilius   
Дата:   09-03-10 22:42

Magnifico, благодаря за инфото. Моят опит е сравнително ограничен - пробвал съм повечето м4/3 апарати само в магазините. Миналата седмица ходих до магазина отново да си поиграя с няколко апарата. Пробвах GF1, E-P1 и E-P2. E-PL1 още не беше пристигнал и не можах да го видя.
Имаше светлина само от лампи и далечни прозорци (дъждовен ден). GF1 направо ковеше фокуса, докато E-P2 се мъчеше като сапунер. Вярно, че GF1 беше със светлата палачинка, но по-рано съм пробвал G1 с китовия 14-45 при подобни условия и пак си фокусираше без проблеми.
Не знам дали има разлика в скоростта на фокуса между E-P2 и E-PL1.

Иначе как е ръчното управление на E-PL1? Лесно ли се работи в ръчен режим?

Автор: digitalgab   
Дата:   10-03-10 05:32

G1

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »