Автор: Uve_Smotanson
Дата: 22-02-10 18:40
dau написа:
> jekopj значи според теб от 90-та година насам комунистите са
> виновни за всичко и те са попречили на другите управляващи през
> годините да не свършат нищо?
>
> Сега почвам да се чудя в другите страни от източна европа какви
> режими е имало там и защо не са им пречили комунистите...
>
> човешкото плиткоумие е много по страшно от всякакви политически
> пристрастия...
Не е нито мястото, нито темата, нито форума, защото все пак ми е забавно да попрочитам много от темите тук и като цяло ФФ е симпатично място, но понеже ти е любопитно...
Такова животно, като "нежна революция" няма, не е имало и никога няма и да има, освен ако не си говорим в контекста на гей организациите. Така определиха българския преход още през 90-та - "нежна революция". Революцията е такова дете, което винаги иска кръвта на старата класа. Тук просто си беше цирк и пародия, която продължава и до днес.
Такова луксозно нещо, като многопартийност и различни партии в България на практика не е имало. Има една единствена и различните и производни през годините са факт именно, поради липсата на реална революция. Псевдо разнообразието за 20 години всъщност винаги води към едно и също нещо - ДС и структурите от онзи период. СДС, ОДС, ДПС, БЗНС, Евролевица, БББ, Герб, Атака, царя, че и БСП винаги по един или друг повод, рано или късно се разбира, че водят към ДС. Особено в кабинетите през тези години.
Тъжно е когато хората правят документални филми за тези 20 години, да се споменава Германия, Унгария, Полша, Румъния, Русия, а нас, великите реформатори никакви да ни няма. Чудно защо ли? Определено не е, защото са тъпи американци или обидени от имотните далавери англичани. Хората реално много добре знаят какво сме спретнали тук, през девет демокрации в десетата.
Комунистите не знам дали са виновни за всичко, но определено още имат много силно влияние. 2010-та сме и все още се споменава в определени браншове кой, на кого, какъв се води и кой му е гърбът. Това, че сме кофти материал като нация е съвсем отделна тема, която вече ми писна да я разисквам, защото все се намира някой по-велик, по-добър или живеещ си в своя собствен ограничен свят човечец, който да ми твърди че не съм прав, че всъщност сме третите по интелигентност сред цялото българско човечество и снегът не само през февруари трябва да ни изненадва, но и през март или по принцип такава му била ролята и основната функция.
|
|