Автор: HITTHEROAD
Дата: 19-02-10 10:34
Здравейте колеги,
Ако имате желание и десетина минутки за губене,ще ми е приятно да споделите мнение.
Обадиха ми се добри познати ирландци, и ме помолиха да снимам на свадбата им,която е планирана за след по-малко от месец.
Искам да останат доволни,да им направя подарък за спомен,но все се питам дали ще мога ,без опит?
А сега де...
Категорично не искат да наемат професионален фотограф.
Техни приятели,преди време наели такъв от обява,който ги прецакал тотално.
Снимките били отвратителни,изпратиха ми няколко с молба да ги видя и помогна.
"Про"-то,снимал на автоматик и в Jpeg?!... Тук,не мисля да коментирам...
Kоето знам за заснемането на свадби e... ограничено.
Опит нямам, разговарял съм по темата с няколко човека,които са в бизнеса..и до тук.
Техниката с която разполагам е тяло D700( мисля,че става) и обективи:
14-24/2.8 ; 50/1.4G ; 135/2.0 DC
Знам,че много полезен би бил един 24-70/2.8(казват,че е незаменим)
Тук възниква въпроса,така ли е?
Чувал съм,че някой снимат през повечето време на 50мм,който се справял по-добре при слаба светлина..
Ще ме посъветвате ли да си наема един 24-70/2.8 или да рискувам с 50/1.4G ?
В щатите цените на техниката под наем, са прилични и ако мислите,че 24-70 е сред задължителните,действам:)
Ето и линк към едни от най-добрите в бизнеса с отдаването под наем ,може да е полезен на колеги ,които не го знаят.
Аз съм наемал от тях,изключително коректни са! ВИЖТЕ ТУК
(24-70/2.8 е с цена от $72,за една седмица)
Какво мислите за 85/1.4?
Знам,че е сред най-добрите и в комбинация с D700,би бил OK.
Дали ще ми трябва,при положение,че разполагам с 50/1.4G,а за сериозните портрети мога да снимам и с 135/2.0 DC?
И все пак,основния въпрос си остава,кой от обективите би бил незаменим, и кой е повечето време на камерата Ви?
А при слаба светлина,където светкавица е забранена?
Като споменах светкавица,мисля да използвам
SB 900 и да я насочвам към тавана.(ако е нисък и бял де:)
Не знам доколко помагат всички онези отражатели и разсейватели(доколкото помня,Гари Фонг или нещо подобно),наслушал съм се на десетки, и все противоречиви мнения
Как се оправяте,ако няма къде да насочите светкавицата?
Нещо друго да ме подсетите-колко батерии,големина на картата(имам 4 по 8GB и мисля да взема още една 16GB)?
Средно колко снимки правите на една 8 часова свадба,каквато ще е тази, и ще присъстват около 90 човека?
Много искам да се справя добре,за което трябва да съм подготвен.
Мисля да приема предизвикателството, и ще спазя отново един от принципите си,който не ме е предавал: "Очаквам най-доброто, НО се подготвям за най-лошото"
Благодаря Ви предварително,ще се радвам на мнения от колеги с опит,как да избегна най-лошото:)
Дано не Ви отнема много време, и се надявам темата да бъде полезна и на други колеги с подобни въпроси.
Надявам се да ме разберете,ако помните какво Ви е било преди първата свадба:)
Бъдете здрави
Георги
|
|