Автор: dau
Дата: 14-02-10 14:00
Здравейте,
тъй като след известно време ми предстои едно дълго пътуване и имам за цел да снимам пейзажи предимно ми трябва съвет за избор на широки обективи. Средната и дългата част ми се вижда по-лесна и окомплектована.
Мисля да взема един зуум и един твърд в някаква комбинация. Най-важния критерий е качеството и е абсолютно определящо, след него е жалателно 2-та да не минават 1.5кг или поне не с много и чак след това като фактор идва цената, която мога да я преглътна за сметка на качество.
От зуум обективите съм се спрял на
Canon 16-35mm f/2.8L II
Canon 17-40mm f/4L
Canon 24-70mm f/2.8L (ако се вземе по-широк твърд)
Имам сигма 12-24, не е вариант заради качеството.
а от твърдите на
Canon 24mm f/1.4L II
TS-E 24mm f/3.5L II
TS-E 17mm f/4L
Zeiss Distagon T* 21mm f/2.8 ZE
Ще съм благодарен на хора, които имат опит с някои от тези обективи при пейзажи да изкажат мнение. Тялото още не е избрано кое ще е, но мобе би 5Д мк2, или нещо друго ако излезне скоро, като пикселите няма да са по-малко от 21 така като гледам...
За мен предпочитания вариант е 16-35+Цайс 21мм и 2-та са на 82мм резба и ще си закачам без проблеми кокин държача, при някои други може да се държи в ръка...
Само че напоследък като видях някои пейзажи с TS при това на 24мм, на 17 не искам да си мисля какво ще е... леко вече взех да се колебая...
Ако някой има опит и с това е добре дошъл да сподели мнение
|
|