Автор: nnenov
Дата: 12-02-10 09:43
Наложи ми се да обработвам стотина снимки наскоро.
Изваждане на обекти от кадъра, махане на боклуци, корекция на отблясъци, селективно изсветляване/потъмняване, селективен контраст, селективно изостряне, абе, доста играчка на всеки кадър, при това различни и неподходящи за action-и неща.
Първите четиридесет ги правих с мишката - може би ден и половина работа, направо изкукуригах.
Последните шестдесет ги правих с бамбу пен+тъч - казвам ти родих се. Отне ми 1 ден, като в това включвам времето, което си трябва за да му свикнеш.
Във фотошоп и в лайтрум се работи просто великолепно бързо и удобно с него.
Не, че не може човек и с мишката да се оправи, но ако си цениш времето и не са ти проблем 200 лева изобщо не се колебай.
И другото, таблетът дава възможност да правиш обработки и маски, които с мишката или биха се правили много трудно, или биха били невъзможни.
Както знаем едно и също нещо във фотошоп може да се направи по много начини, но таблетът просто го прави по-бързо, точно и приятно.
Относно скъпите модели на wacom - не съм работил с тях и нямам идея каква може да е разликата с "евтиния" bamboo. Просто не мога да си представя какво повече могат да предлагат.
|
|