Автор: Chipsy
Дата: 01-02-10 06:50
Тъй , след като два дни четох , умувах и мислех ,не стигнах до нищо умно , реших да попитам по-знаещите от мен .
Дилемата ми е следната :
Искам да си купя качествен твърд обектив . Снимам с Канон 20Д , с тенденция да си купя още едно тяло есента - сигурно старото 5Д . Дилемата ми е между Canon 85/1.8 , Tamron 90/2.8 Macro , Canon 100/2 , Canon 50/1.4 и Sigma 50 1.4 ... Целта е да се обзаведа с добър портретен обектив . Главно за портрети навън . За вътре имам Тамрон 17-50 . Доколкото знам , 85 и 100 на Канон са като братя по качество , Тамрона е супер остър , Сигма 50/1.4 HSM е за предпочитане пред Канон същия . Това е теория за мен , не съм пипал нито един от тях , нямам и възможност да ги "пипна" , няма фотомагазини около мен . Компромис с качество не искам да правя , цените на първите 4 са сходни - около 360-390 долара по цени на Адорама , от там пзарувам . Сигмата е по-скъпа със 100-на долара , но може да смъкна 8% чрез Bing и eBay .
Притеснява ме , че 85 и нагоре ще е прекалено дълго за вътре , навън не ме притеснява дължината . Бокето също не е от огромно значение . Ще зе ползва и в импровизирано студио също . Засега се колебая между 85 и 50 на Сигма , Тамрон 90мм също ме блазни , но четох , че фокуса му бил бавен .
Приемам решения и варианти всякакви :)
Още един въпрос , начинаещ съм , при снимки навън , кой е най-удачния начин да се ползват рефлектори и дифузери ? Закрепени на стенд ? има ли преиспособления за закрепяне ? Велкро ? Или да се занимавам с направи си сам ?
Мерси предварително !!!
|
|