Автор: alffastar
Дата: 21-01-10 00:10
Д90 е на година и четири месеца някъде, доколкото помня. Аз също снимам моето новородено дете (и не само него). Минах и през канон (40Д) и смятам, че за любител по-добро тяло от д90 няма. Не е толкова тежко и голямо като 40д и д300, има приличен визьор, хубаво видео, авто исо с маь исо и мин скорост, супер екран. Няма какво да чакаш за друго поколение.
Относно обективите - за малко дете ще ти трябва портретен обектив - аз бих избраял 50 1.4 Г (може и Д). 85 1.8 е преклрасен , но е неудобен за малки помещения като се ползва с Д90. 35 1.8 е прекрасен, но е за по-общи снимки. За снимки на бебе трябва по-дълъг. Аз в момента съм със съвсем новия тамрон 60 2.0 макро - има недостатъци, но общо взето съм доста доволен. Замислям се дали да не го сменя за сигма 50 1.4, но ще видим.
18-105 е хубав, но на мен не ми хареса достатъчно. Аз също смятам, че офертата 1999 лева за тази конфигурация е доста добра, но така няма да имаш портретен, а той е задължителен за твоя случай, казвам от опит. Разбира се, може да добавиш 50 1.8 (сравнително евтин - 220 лева чисто нов). Добър е, но не като 50 1.4. Все пак е доста добър вариант като конфигурация - 'нормален' обектив 35 1.8, който е за общи снимки в затворено помещение без светкавица, 50 1.8 - портретен и пак за снимки без светкавица, 18-105 - добро варио. Трябва да редвидиш пари за памет, чанта и в бъдеще, евентуално светкавица (сб600) за да я ползваш за вариото. Това е моето мнение
|
|