Автор: Jankoff
Дата: 31-12-09 22:06
Нямам много опит с камери, още по-малко с Full HD, но имам с Canon SX1, което е доста приличен суперзум фотоапарат, а от видеото му съм много доволен. Прави видео на 30 fps прогресивна развивка, което, доколкото знам, никак не е характерно за камерите в по-нисък клас, където има непрогресивна развивка, макар и на 50 fps. Ето какво пише в dpreview:
"the SX1 offers 1080p (1920x1080) capture at 30 frames per second. The movies are recorded in Quicktime format, and the files are actually not heavily compressed, meaning the resulting videos are full of detail, but also that file sizes can get very large - you should get a large card if you plan to shoot a lot of HD video."
Ще бъда благодарен за мнение дали споменатите досега камери дават същото или по-лошо или по-добро видео от Canon SX1.
Ако Мордехай няма суперзум фотоапарат, бих му препоръчал Canon SX1. така ще има едновременно и нелош фотоапарат, и много добра камера. Щом е за снимане на бебе, не му трябва дълъг запис. Canon SX1 прави клипчета до около 20-ина минути - само е нужна по-голяма и по-бърза карта.
Има по-добри суперзум апарати (Panasonic FZ 28/38) на малко по-ниска цена, но няма друг суперзум фотоапарат с толкова добро видео!
А някой тук може ли да даде мнение за Panasonic Full HD камерите? Интересува ме лично. Благодаря предварително!
Весело посрещане на Новата година!
|
|