Автор: 35mm
Дата: 26-12-09 22:43
И вземи по-дълъг обектив освен тези които вече си си намислил да вземеш. Рибново е последното място на света където е уместно да снимаш момиче или жена отблизо, с обектив директно заврян в лицето и.
С изключение на снимката с овцете в горния ми постинг, която е заснета с 1,8/53мм обектив, носех 300мм/2.8 и 2,8/100мм обективи и само с тях си снимах 2 дни.
С приятел ходихме тогава и той предложи да купим нещо за булката. Купихме юрган май че беше, от тия новите пухените. Дадохме го на роднините като стигнахме селото, и заради подаръка може би, даже ни предложиха:"Влезте по една ракия да почерпим".
Абе хубаво е в Рибново. Но на каквото си постелеш на това ще легнеш. Предразположи ги и бъди открит и няма да имаш проблеми.
Мойто наблюдение е че поради смесените бракове почти изключително само вътре в селото, повечето хора имат генетично израждане. Момичетата имат пъпки, много криви зъби, лоша кожа и т.н.
Местен човек с който после се сприятелихме на масата в кръчмата, ме попита:
-Забелязал ли си че нашите момичета са ниски, дребни?
-Не-отвърнах му аз.
-Еми, това е защото стават много рано за работа в полето, не си доспиват, много тежка работа имат и затова не порастват.
Пожелавам ти много успешни снимки да направиш.От сърце.
|
|