Автор: rhyan
Дата: 17-12-09 23:34
Hotsnail, и съм и не съм съвсем съгласен с теб.
Експерия-та е с нормални жакове, защото Сони осъзнаха, че не може да си влачиш навсякъде кабелите за поредното устройство, което трябва да синхронизираш. Още повече, че това е уиндоус мобайл устройство - т.е. по-добре да е стандартно, че да няма ядове.
ДСЛР-ите не са пионерите - още от F727 ако не се лъжа предлагат компакт флаш и мемори стик заедно.
Заключването на МП3 - мда...така е, аз лично имам сони плеър, малко бижу и адска мъка да си качиш музика - то не са права, не са заключвания към компютъра от който си ги качвал, не е истерия адска...Ама това го правеха, защото са едни от най-големите в музикалнта индустрия. Т.е пак корпоративни интереси...
За матриците - дали сони, ако развият най-добрата технология (условно разбира се), ще си шитнат златната кокошка на куцо, кьораво и сакато?!?! Не случайно фул фрейм никона не е със сони сензор, или се бъркам? Ако бяха толкова услужливи да продават на всички, защо не го продадоха на Никон?
Пак казвам, не съм против сони - имат изключителни неща, но са японска компания, управлявана от американци - т.е. преследват се до дупка, с цената на всичко, единствено корпоративните интереси. Технологиите ги имат, не ги изваждат на бял свят докато не се наложи от корпоративните интереси...
Само за информация, до скоро сони вайо имаха ограничителни чипове на видео изхода си към телевизор, който не позволяваше да включиш лаптопа към кой да е телевизор. Виж ако е сони, може...Аз не бих си купил такава джаджа, която да е съвместима само с техни продукти. Това е нов вид робство - или си с нас, или прав ти път.
|
|