Автор: auron
Дата: 09-12-09 13:44
Имам дилема.
Запалих се по фотографията още в 5-6 клас.
Баща ми /вече лека му пръст/ навремето е учил ФОТОГРАМЕТРИЯ/картография/ВИАС/ и си беше запален по фотографията - беше му хоби.
Та от него се запали и аз, беше ми купен Смяна 8м - снимах си с черно-бели ленти, проявявх си ги /в едно такова кръгло като блендер с дупка отгоре за проявителя/ после фиксаж. Имахме и червена крушка , тавички, проектор/може би думата не е правилна/ проявявах си снимки на фотохартия, проявител, фиксажи, после сушилня от тея с неръждавейките и нагревател в средата. После и гилотина и имах готови снимки.
Мечтаех си за Зенит и цветно проявяване, но
в едим момент влязох в пубертета и позамря мерака ми за снимане.
В наши дни си купих 2 "сапунерки"
Самсунг V3 - много съм доволен/2002-3
Сони w130 - много приличен компактен апарат2007-8
и
дойде ред на нещо "по-така"
Купих си Никон д80 кит + 18-55/3.5-5.6/VR
После купих и Sigma 18-200/3.5-6.3/OS
Сега не свалям сигмата от апарата, и някакси китака ми е излишен.Чудя се дали има смисъл да направя бартер за Никор 50/1,8 , или да си го пазя и да събирам $$ за 50/85 които евентуално са по-светли.
Честно казано не съм посещавал курсове, попрочел съм 2-3 книжки, има интерес, но нямям амбиции/$$$ (поне за сега) за професионално/комерсиално ниво - може би един ден. Снимам само и единствено за удоволствие.
п.с. Да не прозвучи като хвалба ама имам 2 снимки публикувани в вестник. Е, не ми пише името отдолу /ами аз не съм и фотограф/, вестника си е черно-бял но снимките са си мои и аз се гордея за себе си. Вероятно за много от вас това което правя е губене на време, но аз изпитвам удоволствие да снимам, и после други хора да харесат/критикуват моите снимки.Независимо че те са посредствени.
|
|