Автор: Rotor
Дата: 04-12-09 00:09
И аз съм привърженик на отделна кутия. По-гъвкава решение е и може би по-евтино.
ICY BOX (и по-специално моделът от линка, заради наличието на eSATA интерфейс) е моята препоръка. USB налага ограничение, въпреки високата му теоретична скорост. При eSATA (в случай, че компютъра ти разполага с такъв порт) харда, ще работи с максималната си скорост. С кутията, която препоръчвам върви и dockingstation, която може да се монтира в PC.
Недостатък е, че специално тази кутия, поне на мен ми изглежда, малко по-паянтово от капсулованите решения. Въпреки това, аз съм се спрял на нея и за мен лично, това е най-добрият избор. След, като ползваш механичен носител, няма как да не го пазиш, така че и от стомана да е корпуса на кутията, пак ще е нужно да си много внимателен...
ICY BOX са добра фирма, имат всякакви решения (може да ги разгледаш на страницата от линка) - разни кутии тапицирани с кожа и всякакви подобни.
Задължително си купи 2.5". Големият формат изисква допълнително захранване, което е много неудобно...
ICY BOX съм виждал да се продават по магазините на Раковска и в Плесио. Цената на посоченият от мен модел е около 50 лв. Ако не държиш на eSATA интерфейса, може да разгледаш USB решенията там разнообразието е доста по-голямо.
От техните продукти имам една кутия за 3.5" диск, който ползвам за архив и поради тази причина не го ползвам често, така че не мога да дам практическо мнение за надеждноста им.
ПП: Ако се спреш на кутия и отделно HDD, обърни внимание на размерите на пространството предвидено за HDD (обикновено това не е проблем но има нестандартни HDD с по-големи обеми) и на максималният капацитет HDD-та, които могат да се ползват с кутията, която си си харесал.
И задължително си вземи кутия за SATA дискове, IDE стандарта е полу мъртъв.
Публикацията е редактирана (04-12-09 00:14)
|
|