Автор: jester
Дата: 29-11-09 22:29
В последните седмици отново зачетох активно форума и колкото повече гледам тестове и заяжданици и сравнения на камери и обективи със 100% кропове с аберации, мазни и т.н., толкова повече ми се прииска да се върна към добрия стар навик да си правя любимите кадри на хартия. Оттук ме затрупаха много въпроси, по които бих се радвал да покоментираме. Първото, което си помислих беше:
Къде в момента в София е най-добре да се изкарват снимки на хартия. Говоря не само за цена. В крайна сметка спомените нямат цена. По-скоро кои са местата, и останали и са такива, в които мога да разчитам на постоянство в качеството, на професионализъм на операторите и на неподценяване на поддръжка на техническите средства, с които се създава хартиения кадър.
Та има ли такива места и кои са те?
Другото, което се замислих, дали пък да не инвестирам в един наистина качествен фото-принтер, за който да купувам оригинални консумативи и оригинални фотохартии, за които съм чувал, че имали гаранция от по 100 години (кой ли изобщо може да провери истинността на тази гаранция).
Мислех за Канон от серията Пиксма, но знам, че и НР и Епсън са добри марки.
Та, ако реша да е принтер, какво бихте ми препоръчали? Надявам се да има поне някой, който има наблюдения и опит и би желал да ги сподели.
Благодаря предварително и се надявам, че поне тази тема няма как да стане спор Никон/Канон.
|
|